LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

BASTOGNE - WILTZ - BASTOGNE

72km | 1825 m D+

29 december 2024

In 2024 zal het precies 80 jaar geleden dat de slag om de Ardennen plaats vond in en rondom Bastogne. Ideaal om een gloednieuw trail evenement te gaan organiseren dat jaarlijks op de laatste zondag van het kalenderjaar plaatsvindt.

"Slechts 1 afstand 72km en 1 start met een tijdslimiet van 13u"

Het parcours dat zich oostwaarts slingert richting het stadje Wiltz (LUX) is op zijn minst gezegd geaccidenteerd te noemen. De route telt 1900 positieve hoogtemeters en is voor 80% offroad.

Supporters kunnen de lopers komen aanmoedigen op de makkelijk bereikbare indoor, verwarmde verzorgingsposten na 15km | 30km | 45km en 59km. Eén ervan is gelegen in Pommerloch op 100m van het grote overdekte winkelcentrum Knauf dat open is op zondag!

Voor deze eerste editie hebben we 600 startbewijzen beschikbaar waarbij de vooringeschrevenen zich prioritair kunnen inschrijven vanaf 26 februari.

Vind je 72km lopen nog te ver, maar wil je toch deel uitmaken van dit fantastische event, dan kan je deelnemen via één van de 50 beschikbare “TEAM” tickets. Zoek 1, 2, 3 of max 4 medelopers en loop het volledige parcours in aflossing. Eke loper neemt 1 of meerdere segmenten voor zijn rekening. Aflossen mag enkel aan de hulpposten en teams moeten met eigen middelen zich naar deze posten begeven.

72

aantal kilometers

600

Max aantal lopers

4

Bevoorradingsposten

PARCOURS BWB | 72 KM

Start en finish liggen in Bastogne en het uiterste oosten van het traject is de stad Wiltz (LUX). De route telt 1900 positieve hoogtemeters en is voor 80% offroad.
1/3 van de route bevindt zich in België, wat betekent dat deelnemers 48km in het Groothertogdom Luxemburg lopen.

Onderweg zijn er 4 grote hulpposten voorzien. Na 15km | 30km | 43km en 59km.

Het exacte parcours houden we nog even geheim...

Vind je 72km lopen nog te ver, maar wil je toch deel uitmaken van dit fantastische event, dan je deelnemen via één van de 50 beschikbare "TEAM" tickets. Zoek 1, 2, 3 of max 4 medelopers en loop het volledige parcours in aflossing. Aflossen mag enkel aan de hulpposten en teams moeten met eigen middelen zich naar deze posten begeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Opgelet er zijn slechts 600 startbewijzen voor deze eerste editie.

 

Start en finish zijn aan het centre Sportif Porte de Trêves, adres Rue Gustave-Delperdange te Bastogne.

Parkeren doe je op de ruime parkings voor het gebouw of op de Rue Gustave-Delperdange. Ruime parkeer gelegenheden ook aan de rue de Clervaux richting memorial de Mardasson (op 800m).

De startnummers worden NIET opgestuurd en kan je afhalen op zaterdag tussen 15.00 en 17.00 of zondag vanaf 5.00 in het sportcentrum.

Jouw startnummer wordt de laatste week toegekend en via mail doorgestuurd. Je kan de deelnemerslijst MET startnummers ook op deze site checken.

Bastogne Wiltz Bastogne is een charity event waar wij gaan proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. En jij kan (niet verplicht) ons daarbij helpen om een extra bijdrage te leveren. Elke deelnemer/team heeft zijn eigen persoonlijke donatie pagina, welke je kan doorgeven aan jouw vrienden, familie en kennissen. Hier kunnen ze jou ondersteunen door een extra donatie te doen.

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

We geven alvast het goede voorbeeld en storten automatisch per loper 5 euro van het inschrijfgeld door naar het goede doel. Je bent trouwens niet verplicht extra geld op te halen, maar dankzij onze partners hebben we enkele leuke motivaties voor jou om toch zoveel mogelijk donaties op te halen:

>> Elke deelnemer/team die minstens 100 euro aan fondsen ophaalt, ontvangt van ons een gratis geschenk ter waarde van 60-70 euro (wat het precies is maken we later bekend).

>> Elke deelnemer/team  die minstens 500 euro aan fondsen ophaalt, ontvangt van ons een gratis paar Trail Schoenen van Scott ter waarde van 160 euro.

>> Elke deelnemer/team  die minstens 1000 euro aan fondsen ophaalt, ontvangt van ons een gratis half pension weekend voor 2 in Hotel Vayamundo te Houffalize ter waarde van 360 euro.

>> Elke deelnemer/team  die minstens 2500 euro aan fondsen ophaalt, ontvangt van ons een gratis weekend in een Luxe vakantiehuis te La Roche en Ardenne (12 personen) ter waarde van 1200 euro.

 

Zaterdag 28 december

15.00 - 17.00 afhalen startnummers centre sportif

Zondag 29 december

05.00: afhalen startnummers centre sportif
06.00 : Start 72km solo + teams
13.00 : Podia heren + teams
15.00 : Podia Dames
19.00 : Einde wedstrijd

Elke deelnemer ontvangt een medaille. Je kunt optioneel een finisher T-shirt aankopen.

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event het GPX-bestand doorgestuurd. De route is uitgepijld met grote duidelijke Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

Bastogne Wiltz Bastogne krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken". De route is 72km lang en telt 1900 m D+

Succes !

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Trailrun Speed Calculator
Overzicht
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

 

 

 

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit, cake, warme soep, rijsttaart, frangipane, ETIXX sportvoeding.

 

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

 

Indoor, verwarmde verzorgingsposten na 15km | 30km | 45km en 59km.

Douchen kan na de wedstrijd in het sportcentrum van Bastogne. Voor de start is er geen toegang tot de kleedkamers en er is geen bewaring van sportassen voorzien omdat iedereen vlot dichtbij kan parkeren. Gelieve eerst andere schoenen aan te doen in jouw wagen vooraleer je een douche gaat nemen. Alvast bedankt voor de medewerking.

INSCHRIJVEN

Eén persoon schrijft het team in --> je maakt de keuze of je met 2, 3, 4 of 5 lopers gaat starten. Later kan je steeds de namen van de lopers aanpassen, alsook het aantal lopers aanpassen indien nodig.

FACTUUR

Heb je een factuur nodig, dan kan je deze downloaden NADAT je bent ingeschreven. Hier staat het mooi uitgelegd.

AFLOSSEN - HOE EN WAAR ?

Elke team krijgt 1 heupgordel waar je 1 nummer met chip aan vastmaakt. Deze heupgordel geef je door aan de volgende loper. De heupgordel is uitgerust met een klik systeem om open en dicht te doen. Dit kan enkel aan de 4 grote bevoorradingsposten .

De teams moeten zelf met eigen middelen zich naar de aflossingspunten verplaatsen en zorgen dat ze er tijdig aanwezig zijn.

Teams beslissen zelf welke lopers welke segmenten voor zijn/haar rekening neemt. Een loper mag 2 segmenten achtereenvolgend lopen.

AANPASSEN TEAM 

Dit is steeds mogelijk via je SQM account. Je kan het aantal lopers aanpassen en ook de namen veranderen tot de dag voor het event. Hier staat het uitgelegd.

Ranking 

Er is slechts 1 klassement ongeacht het geslacht van de verschillende deelnemers en het aantal teamleden.

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Bastogne-Wiltz-Bastogne heeft een UTMB Index 50k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.
Bastogne Wiltz Bastogne is een charity event waarbij we sowieso 5euro per deelnemer aan het goede doel schenken. Daar bovenop kan je (niet verplicht) een extra bijdrage leveren. Elke deelnemer/team heeft zijn eigen persoonlijke donatie pagina, welke je kan doorgeven aan jouw vrienden, familie en kennissen. Hier kunnen ze jou ondersteunen door een extra donatie te doen. We hopen dat jullie allemaal samen onze target van 10.000 euro voor het goede doel gaan halen. Jullie sportieve inspanning is groot/zwaar genoeg dat jullie vrienden en familie je met een kleine financiele bijdrage een extra motivatie gaan geven om de finish te halen.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...