NOG SLECHTS 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR de TRAIL GODEFROY BOUILLON van 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

NOG 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR DE TRAIL GODEFROY BOUILLON 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

Trailrun Speed Calculator

Altijd al benieuwd geweest naar uw loopsnelheid op een bepaalde trail? Wilt u op voorhand inschatten wat uw snelheid zal zijn op de trail waaraan u gaat deelnemen? Vanaf nu kan dit dankzij onze Trailrun Speed Calculator! Door het ingeven van een aantal parameters krijgt u namelijk een schatting van uw snelheid op die trail.

Test jouw simulatie uit en schrijf je hier in voor één van de races op onze kalender.

Hoe werkt het?

Er zijn 3 waarden in te vullen:

  • Snelheid: Dit is de snelheid (in km/u) die u loopt op een volledig vlak en verhard parcours met dezelfde afstand als de te simuleren trail. Bijvoorbeeld als u een trail van 15km wil simuleren denk dan aan de snelheid die u haalt op een stratenloop van 15km met 0 hoogtemeters.
  • Afstand: De afstand (in km) van de trail die u wenst te simuleren.
  • Hoogtemeters: Het aantal hoogtemeters (in meter) van de trail die u wenst te simuleren.

Categorie “Techniciteit”: Kies hier de beschrijving die het beste van toepassing is op de te simuleren trail. Denk hierbij de hoogtemeters en de ondergrond (nat/droog) weg, het gaat hier puur om de techniciteit van de trail.

  • “Weinig technisch (brede bospaden)”: Deze categorie is voor de goed beloopbare trails/natuurlopen zoals bijvoorbeeld de trails in het Zoniënwoud (Trail Bruxelles, Marathon Zoniënwoud, NaturaRun La Hulpe) en Meerdaalwoud (Meerdaalwoud Trail, Marathon Meerdaalwoud).
  • “Combinatie van technische stukken – goed beloopbare stukken”: De meeste trails zullen onder deze categorie vallen. Best wel trailwaardig maar snelle, goed beloopbare verbindingsstukken zijn ook aanwezig.
  • “Zand en duinen”: Deze categorie is specifiek bedoeld voor de trails aan de zee zoals de North C Trail. Omdat dit toch wel een speciale ondergrond is hebben we hiervoor deze categorie gemaakt.
  • Zeer technisch (bv. veel wortels, rotsen, bochtig)”: Dit zijn de “echte” trails. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Trail du Barrage of een Trail des Fantômes.

Ligt het parcours nat of droog of iets daartussenin? Deze factor wordt meegenomen in de categorie “Staat van het parcours”. Hoe zwaar deze factor doorweegt is afhankelijk van de keuze bij “Techniciteit”. De 3 mogelijke keuzes zijn:

  • “Zeer droog”
  • “Hier en daar vochtig maar ook goed beloopbare stukken”
  • “Zeer nat en glibberig”

Opgelet

Een model is en blijft een vereenvoudiging van de werkelijkheid. Waar geen rekening mee gehouden wordt zijn onder andere de pauzes onderweg, de weersomstandigheden tijdens de trail (regen/hittegolf), de atleet zijn/haar conditie van de dag. De parcoursen zullen ook niet steeds 100% onder een bepaalde categorie vallen. Maar desondanks zijn wij ervan overtuigd dat deze simulator een leuke tool is om een goede inschatting te maken van uw snelheid. Veel plezier ermee!

meer artikels...