LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

van 9 tot 70km
Chouffe Trail Challenge Long - Short

6 en 7 juli 2024

Een weekend trailrunning met een frisse Chouffe aan de finish!

Nieuw dit jaar: doe mee aan de Chouffe Challenge Long (18km en 15km nighttrail op zaterdag en de 25km op zondag) of Short (18/9/12km) en win het combi klassement van de 3 evenementen voor een echt trailweekend!

2117

Deelnemers 2023

800L

Chouffe

12

Nationaliteiten

Trail Godefroy | Bouillon - 15.06.2024

ZIN IN EEN 100KM ULTRA?

PRAKTISCHE INFORMATIE CHOUFFE TRAIL
& CHOUFFE TRAIL CHALLENGE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere lopers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

Schrijf nu in voor de Chouffe Trail of de Chouffe Challenge

SCHRIJF NU IN 

 

Start en finish zijn aan hotel Vayamundo Ol Foss d'Outh.
Ol foss d'Outh 1, 6660 Houffalize.

Het is verboden om te parkeren in het centrum van Houffalize en andere naburige parkings.

Er wordt een evenementparking aangeboden op 1,8km van de start- en finishzone. Deze is bewegwijzerd vanuit het centrum van Houffalize en vanaf de verschillende ingangswegen, komende van de autosnelweg.

We danken u alvast om de instructies van de stewards te volgen.

De start-en finishzone (Hotel Vayamundo) wordt aangeduid vanaf de parking, alsook de terugweg naar de parking.

Opgelet: Op sommige plaatsen zal u het parcours gebruiken om naar de start- en finishzone te gaan en/of om naar de parking te stappen, gelieve rekening te houden met de deelnemers en hen steeds voorrang te verlenen.

Kom tijdig naar Houffalize en probeer zoveel mogelijk te carpoolen! 

Zaterdag 

07.00 - 14.55 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers (alle afstanden)

08.00 : start Chouffe Trail 70km & 50km
10.00 : start Chouffe Trail 28km
15.00 : start Chouffe Trail 18km

20.30 - 21.55 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers (alle afstanden)

21.30 : start Chouffe Night Trail 15km
22.00 :  start Chouffe Night Trail 9km

00.00 : Einde

Zondag 

08.00 - 14.25 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers (alle afstanden)

09.0: start Chouffe Trail 36km
10.00 : start Chouffe Trail 25km
12.00 : start Chouffe Trail 19km
14.30 : start Chouffe Trail 12km

16.30 : Einde

Dit uurschema is niet definitief en kan nog worden gewijzigd. Het definitieve uurschema zal worden bevestigd in de briefing één week voor het evenement


Uw tijd begint te lopen bij het geven van het startsein.

De podia worden gehouden onmiddellijk na aankomst van de derde finisher (heren en dames).

3 trail wedstrijden in één weekend? Dat is de Chouffe Trail Challenge! Doe mee aan een wedstrijd op zaterdag, een nighttrail op zaterdagavond en sluit de zondag is stijl af! Twee verschillende versies, Kort of Lang met cumulatieve klassementen. Opgelet slechts 150 startbewijzen

SHORT: 18 km(za) | 9km Night (za) | 12km (zo)
LONG: 18km (za) | 15km Night (za) | 25km (zo)

Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

 

Vayamundo Houffalize

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be

 

B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

 

Gite Le Chasseur du Ciel

Le Chasseur du Ciel in Dochamps (vlakbij La Roche) is een kleine, moderne vakantiewoning met een adembenemend panoramisch uitzicht. De vakantiewoning is geschikt voor 2 tot 4 personen.

 

Café Coureur Houffalize

Café Coureur in Houffalize is een recent volledig gerenoveerd hotel dat is aangepast aan de hedendaagse noden van de (fietsende/sportende) klant.  Keuze uit hotelkamers of studio's en dit alles in een unieke wielersfeer.

 

Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport

 

Cabin in the woods

In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen.
Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

 

La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

 

Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

 

Les Cabanes de Rensiwez

Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier

 

BEKIJK PARCOURS 

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake.

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

Er zijn kleedkamers en douches voorzien in het gebouw van het hotel Vayamundo. De ingang is via de Esplanade (plein aan de kant van de Ourthe)

Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

De Chouffe Trail krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken". De juiste afstanden en hoogtemeters vind je iets lager op deze pagina.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Trailrun Speed Calculator
Overzicht
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

 

De 70km geeft een UTMB Index 50k
De 51km geeft een UTMB Index 50k

De 36km geeft een UTMB Index 20k
De 28km geeft een UTMB Index 20k
De 25km geeft een UTMB Index 20k
De 19km geeft een UTMB Index 20k
De 18km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN Facebook account hebben.

 

Tijdens de Chouffe Trail zal het team van Sportograf op post zijn om je van je sportiefste kant in beeld te brengen. Je kan je persoonlijk foto’s terugvinden via onderstaande link of door op het icoontje te klikken achter je naam in de resultatenlijst.

3 trail wedstrijden in één weekend? Dat is de Chouffe Trail Challenge! Doe mee aan een wedstrijd op zaterdag, een nighttrail op zaterdagavond en sluit de zondag is stijl af! Twee verschillende versies, Kort of Lang met cumulatieve klassementen .Opgelet ! slechts 150 startbewijzen OP=OP

SHORT: 18 km(za) | 9km Night (za) | 12km (zo)
LONG: 18km (za) | 15km Night (za) | 25km (zo)

PARCOURSEN CHOUFFE TRAIL

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 80% onverhard Rotsen, boomwortels, steile beklimmingen en afdalingen zijn er allemaal bij. Trailschoenen absoluut aan te raden!!

2 dagen

CHALLENGE

LONG
 • Zaterdag 18km
 • 15km Night
 • Zondag 25km
 • 150 tickets
2 dagen

CHALLENGE

SHORT
 • Zaterdag 18km
 • 9km Night
 • Zondag 12km
 • 150 tickets
ULTRA

1800m D+

70 KM
 • Zaterdag
 • Start om 08.00
 • 5 Bevoorradingen
 • UTMB 50K Index
ULTRA

1390m D+

51 KM
 • Zaterdag
 • Start om 08.00
 • 3 Bevoorradingen
 • UTMB 50K Index

990m D+

36 KM
 • Zondag
 • Start om 09.00
 • 2 Bevoorradingen
 • UTMB 20K Index

850m D+

28 KM
 • Zaterdag
 • Start om 10.00
 • 2 Bevoorradingen
 • UTMB 20K Index

680m D+

25 KM
 • Zondag
 • Start om 10.00
 • 1 Bevoorrading
 • UTMB 20K Index

470m D+

19 KM
 • Zondag
 • Start om 12.00
 • 1 Bevoorrading
 • UTMB 20K Index

580m D+

18 KM
 • Zaterdag
 • Start om 15.00
 • 1 Bevoorrading
 • UTMB 20K Index

310m D+

15 KM Night
 • Zaterdag
 • Start om 21.30
 • 1 Bevoorrading

320m D+

12 KM
 • Zondag
 • Start om 14.30
 • Eindbevoorrading

270m D+

9 KM Night
 • Zaterdag
 • Start om 22.00
 • Eindbevoorrading

De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Chouffe Trail? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken" .

CHOUFFE TRAIL GALLERIJ

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen.

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan.

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap.

LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...