LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

Grote Trail 2024 enquête resultaten

Dat trail running geen hype is maar een blijver wisten we al langer dan vandaag. Anno 2010 toen we onze eerste trail – de Trail des Fantômes in La Roche en Ardenne – organiseerden waren er enkele tientallen trail evenementen in België. Nu zijn er jaarlijks meer dan 1000 !

In 2010 bestonden er nog geen GPS horloges, waren er nog maar heel weinig specifieke trail schoenen en werd een 50km als een ultra beschouwd.

Anno 2024 is de mondialisering een feit met kampioenschappen, prijzengeld, doping, merchandising, een globale @utmb series en nog zoveel meer.

2926 lopers vulden de enquête in. BART HOFMAN EN ARJAN SPEE winnen allebei een paar SCOTT KINABALU TRAIL SCHOENEN !

We zetten hier enkele opmerkelijke resultaten even op een rijtje. Bekijk hier de volledige uitslag (pdf)

Van de 2926 lopers die de enquête invulden telden we 4% elite lopers en 32% goede lopers, 50% vind zichzelf een gemiddelde loper. 70% loopt tussen de 10 en 50km per week en 5% loopt wekelijks maar liefst meer dan 75km

Maar liefst 88% is in het bezit van een GPS Horloge waarbij Garmin de absolute marktleider is met 75%. Hierdoor durft 46% het aan om aan een trail zonder bewegwijzering ( dus op GPX ) deel te nemen.

82% zou deelnemen aan een event met vrije starts

Gemiddeld willen jullie tussen de 120 en 170 euro spenderen aan trail schoenen. Voor 12% maakt het budget helemaal niets uit :-). 8% heeft geen Trailschoenen momenteel in gebruik.

Het Populairste Schoenmerk is HOKA met 36%. Kort gevolg door een peletonnetje van 3 met ASICS (33%) , BROOKS ( 27%), SAUCONY (27%). De marktleider van enkele jaren geleden SALOMON prijkt nu op de 5de plaats met 22%. Het schoenmerk van Kilian Jornet NNORMAL breekt nog niet door, slechts 23 onder jullie lopen ermee .

Drie op vier geeft trouwens ook aan dat ze niet merkgebonden zijn en dat ze met verschillende merken van schoenen lopen.

Runners’ Lab is met voorsprong de populairste speciaalzaak, gevolgd door All4running en decathlon

Alvast bedankt aan allen voor de medewerking en we zien mekaar terug ergens op de trails ! Oja , sinds gisteren zijn de inschrijvingen voor Bastogne – Wiltz – Bastogne open en vanaf vandaag 1 maart kan je registeren voor de Bear Trail & Grizzly 100.

Bekijk hier de volledige uitslag (pdf)

meer artikels...