PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

Inschrijven voor populaire Trail de la Soupe te La Roche openen

De Trail de la Soupe te La Roche en ardenne, die bekend staat om zijn adembenemende routes en uitdagende terrein, belooft dit jaar spectaculairder te worden dan ooit tevoren. Dit event biedt een unieke kans voor zowel beginners als ervaren trailrunners om zich te meten met de natuur en hun grenzen te verleggen. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, variërend van een 13 km voor de beginners tot een slopende ultra-trail van 45 km voor de echte die-hards. Elke route is zorgvuldig uitgezet door ervaren parcoursbouwers en loopt door de meest schilderachtige en uitdagende landschappen van de regio.

Nieuw in 2024 is de toevoeging van één afstand op zaterdag 30 november. Deze gloednieuwe 15km afstand heeft 600 startbewijzen beschikbaar. Na de start van deze nieuwe afstand om 11.00 wordt het officiële startschot gegeven van de eerste editie van de Walk de la Soupe door. Een sportieve wandeling rondom La Roche van 7 of 15km met…… uiteraard veel soep !

Alle andere trailrun afstanden vinden plaats op zondag 1 december en voor de 45km is 1/3 van het parcours helemaal nieuw.

Hoogtepunten van het Evenement

  1. Prachtige Routes: De trail voert deelnemers door een winters landschap , door dichte bossen, over glooiende heuvels, waarbij elke bocht een nieuw adembenemend uitzicht biedt.
  2. Goed Georganiseerd: Met goed gemarkeerde routes, uitgebreide water- en voedselposten, en professionele EHBO-teams langs de route, zorgt de organisatie ervoor dat elke loper veilig en goed ondersteund zijn race kan voltooien.
  3. Ecologische Verantwoordelijkheid: Het evenement zet zich in voor duurzaamheid met een zero-waste beleid, gebruik van herbruikbare bekers en een sterke focus op het behoud van de natuur.
  4. Gezelligheid en Samenhorigheid: Naast de fysieke uitdaging, staat de trailrun bekend om zijn gezellige sfeer. Na afloop van de race kunnen deelnemers genieten van enkele lekker soepen bij het finishdorp pas in het centrum van La Roche, waardoor er een sterk gemeenschapsgevoel ontstaat. In de vele caféetjes rondom de Place dur Bronze is het dan ook gezellig druk.

Inschrijvingsdetails

De inschrijvingen openen op 30 juni en kunnen online worden voltooid via de officiële website van het evenement. Vorig jaar waren de plekken snel volgeboekt en was het event enkele weken voor de start helemaal SOLD OUT, dus geïnteresseerden wordt aangeraden om er snel bij te zijn. De inschrijvingskosten variëren per afstand en categorie, met vroegboekkortingen beschikbaar voor degenen die zich op tijd registreren.

Tips voor Deelnemers

Voor degenen die voor het eerst deelnemen aan een trailrun, biedt de organisatie enkele nuttige tips:

  • Train op vergelijkbaar terrein: Probeer je training zoveel mogelijk af te stemmen op het type terrein dat je tijdens de race zult tegenkomen en dat zijn hellingen !
  • Investeer in goede uitrusting: Zorg voor degelijke trailrunningschoenen en draaglagen die je tegen verschillende weersomstandigheden kunnen beschermen.
  • Ken je grenzen: Luister naar je lichaam en pas je tempo aan indien nodig. Kies als het te steil wordt voor stappen. Het doel is om te genieten en de finish te halen.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een onvergetelijk sportavontuur. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen aan de startlijn!

Voor meer details en om je in te schrijven, bezoek de pagina van de Trail de La Soupe

meer artikels...