PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

UTMB verhoogt prijzengeld aanzienlijk

Het bedrijf achter de bekend Ultra Trail du Mont Blanc kondigde een aanzienlijke verhoging van het prijzengeld aan in een officiële aankondiging. Je kan deze hier nalezen.

In trailrunning wordt er tijdens de meeste races geen prijzengeld uitbetaald wat in schril contrast staat met de stratenlopen of grote stads marathons. Ook tijdens de meeste van de events van de UTMB World series is er GEEN prijzenpot aanwezig.

Meestal is er in een trail geen geld te verdienen

Nog niet zo lang gelden kreeg de winnaar van de UTMB…… helemaal NIETS of NUL euro, maar sinds enkele jaren is dit wel het geval en nu kondigt de UTMB group dus een verhoging aan voor hun 4 major events.

Als onderdeel van haar voortdurende inzet voor de sport is UTMB Group er trots op om elite trailrunners meer ondersteuning te bieden via de nieuwe HOKA Prize Purse. Deze nieuwe investering ondersteunt alle atleten die een veeleisende training combineren met een professionele carrière. De HOKA Prize Purse zal atleten helpen een duurzaam inkomen te verdienen en heeft als doel de beloningen en erkenning voor alle deelnemers te vergroten.

UTMB World Series blijft zich inzetten voor gendergelijkheid, wat wordt weerspiegeld in de verdeling van het prijzengeld. Zowel mannelijke als vrouwelijke atleten ontvangen gelijke bedragen voor zowel de Finals als de Majors.

Ook de prijzenpot van de 3 Majors stijgt aanzienlijk.

HOKA Val d’Aran by UTMB®, UTMB World Series European Major (Spain – 3-7 July 2024)  
HOKA Chiang Mai Thailand by UTMB®, UTMB World Series Asia-Pacific Major (Thailand – 6-8 December 2024) 
HOKA Kodiak Ultra Marathons™ by UTMB®, 2025 UTMB World Series Americas Major. 

In België zijn er (nog) geen events die een (grote) prijzenpot hebben, maar we vermoeden dat dit nog wel zal komen. Vind jij het goed dat er prijzengeld te verdienen valt in de trail of niet ?

meer artikels...