PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

Record aantal deelnemers voor de Chouffe Trail

De inschrijvingen voor de 11de editie van de Chouffe Trail gaan hard. Minder dan 2 weken voor de start zijn er al meer dan 2.500 unieke lopers ingeschreven voor een van de vele verschillende afstanden op zaterdag 6 juli OF zondag 7 juli.

Daarmee volgt de Chouffe Trail de trend van alle grote trails in ons land: de inschrijvingen bereiken recordhoogtes. De Trail du Grand Ballon en de Trail Godfroy Bouillon van vorige weekend mochten beiden een recordaantal deelnemers verwelkomen. Ook voor de andere grote zomer trail, de Trail des Fantômes te La Roche en Ardenne verwacht Sportevents meer dan 2.000 deelnemers. Wie op 10-11 augustus wil meelopen tijdens de “spoken trail” wacht niet te lang.

De populairste afstand van de Chouffe Trail tot dusver is de 18 km, die helaas nu al uitverkocht is, gevolgd door de 28 km en de 51 km. Het feit dat de langste afstand aan populariteit wint, wordt ook in Houffalize bevestigd, de 70km telt al meer dan 150 lopers.

Nieuw is ook dit jaar de introductie van de Chouffe Trail Challenge, waarbij deelnemers 3 verschillende trails lopen gedurende het weekend, waaronder 1 nighttrail. Zondag namiddag worden de drie tijden opgeteld en hebben we een totaalklassement. Hier hebben zich tot nu toe maar liefst 230 trailers zich aangemeld

Elke finisher kan zoals elk jaar genieten van een lekkere, frisse chouffe en dit jaar zal dit voor de eerste keer een blikje zijn. Terwijl je de vorige editie nog een 25cl kreeg, mag je dus nu een 33cl verwachten ! Santé

Nog enkele cijfertjes:

• 30% van de deelnemers zijn vrouwen
• 680 deelnemers lopen meer dan 50km
• De populairste provincie is Antwerpen met 256 loper
• De populairste nationaliteiten zijn België : ( 1215), Nederland (834), Frankrijk (323), Luxemburg (52), Duitsland (30)
• Aantal deelnemers met ee Trail Abonnement : 126

De voorinschrijvingen met gepersonaliseerde nummers eindigen woensdag 26 juni om middernacht.

Nadien kan je nog online inschrijven met een last minute ticket en dit tot de verschillende afstanden uitverkocht zijn.

meer artikels...