LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

Bastogne Wiltz Bastogne 72km puur trail plezier

Update 14 feb – 1100 solo aanmeldingen voor 600 startplaatsen en 59 team aanmeldingen voor 50 startplaatsen.

Dat trailrunning niet seizoensgebonden is en trailrunners geen schrik hebben van wat kou en winterse buien bewijzen het record aantal deelnemers aan Olne Spa Olne, de Trail de la Soupe, de Meerdaalwoud Trail, de Houffa Trail en tal van andere events tijdens deze koudste periode van het jaar.

schrijf in vanaf 29 feb

Dit gezegd zijnde, plannen we een trail feestje samen met 500 lopers eind 2024 in Bastogne om er het jaar in stijl af te sluiten. In 2024 zal het trouwens precies 80 jaar geleden zijn dat de slag om de Ardennen plaats vond in en rondom Bastogne.

Met heel veel enthousiasme presenteren we jullie een gloednieuw ULTRA Trail evenement Bastogne Wiltz Bastogne . Deze internationale trail met slechts 1 enkele afstand , 1 massastart en max 600 deelnemers is meteen de laatste trail van het jaar 2024 en afsluiter van een hopelijk mooi (trail) jaar.

Het parcours dat zich oostwaarts slingert richting het stadje Wiltz (LUX) is op zijn minst gezegd geaccidenteerd te noemen. De route telt 1900 positieve hoogtemeters en is voor 80% offroad. 
1/3 van de route bevindt zich in België, wat betekent dat deelnemers 48km in het Groothertogdom Luxemburg lopen.

Onderweg zijn er 4 grote hulpposten voorzien. Na 15km | 30km | 43km en 59km. Supporters kunnen de lopers komen aanmoedigen op de makkelijk bereikbare hulpposten. Eén ervan is gelegen in Pommerloch op 100m van het grote overdekte winkelcentrum Knauf dat open is op zondag !

Bekijk hier alvast het parcours en het hoogteprofiel

Vind je 72km lopen nog te ver, maar wil je toch deel uitmaken van dit fantastische event, dan kan je deelnemen via één van de 50 beschikbare “TEAM” tickets. Zoek 1, 2, 3 of max 4 medelopers en loop het volledige parcours in aflossing. Eke loper neemt 1 of meerdere segmenten voor zijn rekening. Aflossen mag enkel aan de hulpposten en teams moeten met eigen middelen zich naar deze posten begeven.

72KM – 1900m D+ – 1 START – 500 STARTERS – HOEVEEL FINISHERS ?

Voor deze eerste editie beperken we het aantal startbewijzen bewust tot 500 stuks, maar we hebben de ambitie om de volgende jaren door te groeien naar 1000 of meer ultra trailers die allen de finish binnen de tijdslimiet gaan proberen te halen.

Dit event is bovendien een event waarbij we samen met de deelnemers zoveel mogelijk geld gaan inzamelen voor het goede doel. Dit kan door een éénmalige bijdrage of door een fondsenwerwingspagina aan te maken en jouw poging om Bastogne Wiltz Bastogne tot een goed einde te brengen te laten sponsoren / ondersteunen door familie en vrienden.

Hou je wel van een stevige uitdaging en wat avontuur?
Ben je niet bang van het donker en de kou ?
En ook een laagje sneeuw kan jou niet deren ?

schrijf in vanaf 29 feb

meer artikels...