• HOME
More
    More

      Praktische Informatie

      De hoofdafstand en ook enige afstand tijdens Bastogne – Wiltz – Bastogne is een ultra van 72 km. Vanwege het uitdagende parcours en de strijd tegen de natuurelementen belooft dit één van de meest heroïsche trails van België te worden.

      Deelnemen kan als solo loper vanaf 18 jaar of in een estafette team van 2 tot 5 lopers.
      Er zijn 600 startbewijzen voor deze 1st editie beschikbaar.

      Inschrijven

      ONLINE VIA SQM TIME
      Inschrijven is enkel online mogelijk via SQM Time, die tevens de uitslagenverwerking zal verzorgen. Er zullen GEEN daginschrijvingen of wachtlijsten zijn en er is geen medisch certificaat vereist. Minimum leeftijd is 18 jaar.

      Tarieven en inschrijven >> klik hier

      MEDAILLE & T-SHIRT
      Elke Finisher ontvangt een “megacoole” finish medaille. Je kunt optioneel het exclusief BODYCROSS technisch loopshirt 2024 aankopen.

      HET GOEDE DOEL LUCAS PROJECT
      Bastogne Wiltz Bastogne is een charity event waar wij gaan proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. En jij kan (niet verplicht) ons daarbij helpen om een extra bijdrage te leveren. Bij jouw inschrijving maakt elke deelnemer/team zijn eigen persoonlijke donatie pagina aan, welke je kan doorgeven aan jouw vrienden, familie en kennissen. Hier kunnen ze jou ondersteunen door een extra donatie te doen.
      Het aanmaken van de pagina is verplicht, donaties ophalen NIET

      Lees er hier alles over

      Programma

      Zaterdag 28 december

      15.00 – 17.00 afhalen startnummers centre sportif Bastogne

      Zondag 29 december

      05.00: afhalen startnummers centre sportif Bastogne
      06.00 : Start 72km solo + teams
      11.30 : Winnaar Heren wordt verwacht
      12.45 : Winares Dames wordt verwacht
      13.30 : Podia Heren
      15.00 : Podia Dames + teams
      19.00 : Einde wedstrijd

      Start en finish

      START
      Start en finish zijn aan/in het centre Sportif Porte de Trêves, adres Rue Gustave-Delperdange te Bastogne.
      De start wordt gegeven om 6.00 . Alle lopers starten gezamelijk zowel de solo lopers als de relay estafette teams.

      PARKEREN
      Parkeren doe je NIET op de ruime parkings voor het gebouw maar WEL of op de Rue Gustave-Delperdange of aan de Ruime parkeer gelegenheden aan de rue de Clervaux richting memorial de Mardasson (op 800m) of aan de overkant van het straat op de parking van het school ( op 100m )

      FINISH
      Finishen doe jullie in stijl waar je zal ontvangen worden als echte gladiatoren in grote sporthal van het centre sportif !

      AFHALEN STARTNUMMER
      De startnummers worden NIET opgestuurd en kan je afhalen op zaterdag tussen 15.00 en 17.00 of zondag vanaf 5.00 in het sportcentrum.

      Jouw startnummer wordt de laatste week toegekend en via mail doorgestuurd. Je kan de deelnemerslijst MET startnummers ook op deze site checken.

      VERPLICHT MATERIAAL
      Iedereen is verplicht om te starten met een hoofdlamp, een werkende GSM die zowel in België als Luxemburg werkt, 1 liter water en een persoonlijke eco cup

      BEWARING SPORTASSEN
      Er is GEEN bewaring sporttassen voorzien en GEEN kleedkamers voorzien voor de start

      DOUCHES
      Douchen kan na de wedstrijd in het sportcentrum van Bastogne. Gelieve eerst andere schoenen aan te doen in jouw wagen vooraleer je de kleedkamers betreedt om een douche te nemen. Alvast bedankt voor de medewerking.

      Onderweg

      Onderweg kan je de doortochten van de lopers live volgen ( elke keer ze een checkpoint passeren , er zijn 6 checkpoints )

      Er zijn er 4 grote verzorgingsposten na 16 , 31, 45 en 62 km. Deze dienen ook als aflossingspunt voor de estafette teams.
      Op elke post is er water, cola en sportdrank, appelsienen, bananen, winegums, cake, frangipagne, rijsttaart en belegde broodjes voorzien. De laatste 2 ravito’s hebben ook warme soep en koffie.

      Een persoonlijke dropbag, die je aan de start achterlaat, wordt door de organisatie naar de post 3 in Pommerloch gebracht ( en terug naar de finish )

      ” opgelet er zijn GEEN plastic bekers aan de posten. Gelieve jouw eigen beker mee te brengen “

      Parcours

      Start en finish liggen in Bastogne en het uiterste oosten van het traject is de stad Wiltz (LUX). De route telt 1900 positieve hoogtemeters en is voor 70% offroad.


      1/3 van de route bevindt zich in België, wat betekent dat deelnemers 48km in het Groothertogdom Luxemburg lopen.

      Het exacte parcours houden we nog even geheim…

      Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event het GPX-bestand doorgestuurd. De route is uitgepijld met grote duidelijke Fluo oranje borden met (fluo) zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

      Onderweg zijn er 4 grote hulpposten voorzien. Na 16km | 31km | 45km en 62km. De laatste drie zijn verwarmd, indoor en makkelijk bereikbaar voor de supporters.

      VERZORGINGSPOST 1 – 16KM
      Deze bevind zich na 16km. ( bekijk de google maps locatie en de juiste locactie later) Zeer beperkte parkeer gelegenheid voor Toeschouwers en teams

      Cutt-off : 8h30 ( hierna mag je niet meer verder lopen en wordt je uit de wedstrijd genomen )

      VERZORGINGSPOST 2 Wiltz – 31KM
      Deze bevind zich aan na 31km. ( bekijk de google maps locatie en de juiste locactie later ) Toeschouwers en teams kunnen makkelijk parkeren

      Cutt-off : 11h00 ( hierna mag je niet meer verder lopen en wordt je uit de wedstrijd genomen )

      VERZORGINGSPOST 3 Pommerloch – 45KM
      Deze bevind zich aan na 45km. ( bekijk de google maps locatie en de juiste locactie later ) Toeschouwers en teams kunnen makkelijke parkeren
      Hier kan je jouw persoonlijke dropbag vinden.

      Cutt-off : 14h00 ( hierna mag je niet meer verder lopen en wordt je uit de wedstrijd genomen )

      VERZORGINGSPOST 4 Jeugdhuis Wardin – 62KM
      Deze bevind zich na 62km. ( bekijk de google maps locatie en de juiste locactie later ) Toeschouwers en teams kunnen makkelijk parkeren

      Cutt-off : 17h00 ( hierna mag je niet meer verder lopen en wordt je uit de wedstrijd genomen )

      OPGEVEN TIJDENS DE RACE
      Iedereen is verplicht om onmiddellijk een sms te sturen naar het event telefoonnummer dat op het borstnummer staat, met daarop DNF ‘startnummer’

      Na de race

      DOUCHEN
      Douchen kan na de wedstrijd in het sportcentrum van Bastogne. Gelieve eerst andere schoenen aan te doen in jouw wagen vooraleer je de kleedkamers betreedt om een douche te nemen. Alvast bedankt voor de medewerking.

      PODIA / PRIJZEN
      We voorzien voor de eerste 3 overall dames en heren een mooie, waardevolle naturaprijs De prijsuitreiking is in de sporthal voor de heren om 13.30 en de dames en teams om 15.00

      UTMB
      Na het event sturen we de uitslag door naar UTMB en 3-4 weken nadien verschijnt jouw uitslag op jouw profiel.
      Hier vind je alle info over kwalificatie aan de mythische Ultra Trail du Mont Blanc