NOG SLECHTS ENKELE TICKETS VOOR TRAIL DODEFROY BOUILLON VAN 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

Lopen in het Brussels Zoniënwoud in oktober en in april

Het uitgestrekte woud ten oosten van Brussel in een van de grootste en mooiste van België. Hoewel het heel dicht bij Brussel gelegen is, zie je heel weinig volk wandelen, fietsen of lopen in het bos. Je waant je soms helemaal alleen op de wereld, terwijl de grote markt van Brussel in vogelvlucht maar enkele kilometer verderop is. Tal van evenementen, groot en klein, vinden er plaats het hele jaar door, maar hieronder willen we even de 2 grootste aan jullie voorstellen.

Jaarlijks organiseert Sportevents er 2 grote loopevenementen met start en finish in het centre Adeps, net aan de rand van het Zoniënwoud in Auderghem.

TRAIL DE BRUXELLES – 22 OKTOBER 2023 – 8STE EDITIE

Dit event is al toe aan de 8ste editie met steeds start en finish aan het centre Adeps, net aan de rand van het Zoniënwoud in Auderghem. Elk jaar wisselen de parcoursen en afstanden wel een beetje, maar er zeker wils voor iedereen met afstanden in 2024 tussen 6 en 35km. De populairste dit jaar is de 15km met 306 starters. Met 18 verschillende nationaliteiten aan de start is de kans groot dat er een niet-Belg op een van de podia zal staan!

In totaal worden er meer dan 1500 lopers verwacht, netjes verdeeld over 6 verschillende afstanden.

” LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR “

Ben je nog niet ingeschreven maar wil je toch graag het Zoniënwoud komen ontdekken, dan kan dit nog via een last minute ticket. De organisatie laat weten dat er nog zo een 100 tal beschikbaar zijn via de website.

MARATHON ZONIËNWOUD – 14 APRIL 2024 – 3DE EDITIE

Na een eerste editie aan het kasteel van Hoeilaart verhuisde dit event op vraag van het Agentschap Natuur en Bos vorig jaar naar dezelfde start- en finishlocatie als de trail de Bruxelles. Dit was een juiste beslissing omdat er daar meer ruimte en faciliteiten aanwezig zijn. Naast uiteraard de 42km staan er nog 3 kortere afstanden op het programma : 10, 17 en 26km. Hoewel beiden events dezelfde locatie hebben zijn het toch helemaal andere parcoursen.

” NIET DE SNELSTE MISSCHIEN WEL DE MOOISTE “

De winnende tijd van vorig jaar van 3h13 vertelt alvast dat het geen makkelijk parcours is.

De inschrijvingen voor de marathon gaan open op 18 oktober via de webpagina De eerste inschrijfperiode met grote kortingen loopt tem 10 november, dus snel registreren is de boodschap.

meer artikels...