NOG SLECHTS ENKELE TICKETS VOOR TRAIL DODEFROY BOUILLON VAN 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

MARATHON ZONIËNWOUD

10 | 17 | 26 | 42km

14 april 2024

De groenste marathon van Brussel. Voor de 2024 editie bieden we een nieuw parcours aan en ook nieuwe, kleinere afstanden.

896

Deelnemers 2023

8.7/10

Review Score 2023

3h14.32

Snelste tijd in 2023

PRAKTISCHE INFORMATIE MARATHON ZONIËNWOUD

De startnummers worden NIET opgestuurd en kan je enkel de dag zelf ophalen aan ons wedstrijd secretariaat binnen in de inkomhal van het sportcentrum. De start zelf is achteraan tussen het gebouw en de atletiekpiste.

Zoek hier je startnummer op

Als u inschreef na 3 april krijgt u ter plaatse een last-minute nummer toegewezen. Gelieve aan te schuiven in de rij "Last Minute".

Bestelde je een T-shirt en/of een medaille - deze kan je afhalen NA jouw race in het tentje naast de finish.

Het wedstrijdsecretariaat vindt u binnen in het sportcentrum van het Zoniënwoud..

Adres: Waversesteenweg (Chaussée de Wavre) 2057, 1160 Oudergem.

De parkeerplaatsen rond het sportcentrum zijn zeer beperkt. De Carrefour van Oudergem voorziet, zoals elk jaar, parkings voor de deelnemers: Parking P1, P2 en P2bis. Door de verschillende evenementen op de Carrefour-site is het verplicht om deze te bereiken via de Gustave Demeylaan (zie onderstaande kaart, toegang in het geel).

Het is ten strengste verboden te parkeren in de bocht onder de snelweg. Auto’s geparkeerd op deze plaats worden weggetakeld. (rode zone op de kaart).

Het Sportcentrum ligt op 1,2 km (wandelafstand) van de halte Hermann-Debroux, goed bereikbaar met de bus-, metro- en tramlijnen van de MIVB en De Lijn. Aarzel niet om het openbaar vervoer te gebruiken.

Vanaf een station

Vanaf Gare Centrale

Neem metrolijn 5 naar station Hermann-Debroux
Loop de chaussée de Wavre op naar het sportcentrum (15 min lopen) of neem bus 72 richting ADEPS naar de terminus.

Vanaf station Gare du Nord

Neem metrolijn 4 richting Stalle en stap uit bij station De Brouckère.
Neem metrolijn 5 naar station Hermann-Debroux.
Loop de chaussée de Wavre op naar het sportcentrum (15 min lopen) of neem bus 72 richting ADEPS naar de terminus.

Vanaf Gare du Midi

Neem metrolijn 2 of 6 richting Simonis-Elizabeth en stap uit bij station Arts/Loi.
Neem metrolijn 5 naar station Hermann-Debroux.
Loop de chaussée de Wavre op naar het sportcentrum (15 min lopen) of neem bus 72 richting ADEPS naar het eindpunt.

Vanaf de metro

Vanaf metrostation Hermann-Debroux

Loop langs de chaussée de Wavre naar het sportcentrum (15 minuten te voet) of neem bus 72 richting ADEPS naar de terminus.

Bestelde je online een medaille en/of een T-shirt dan kan je deze afhalen op vertoon van jouw borstnummer ( daar staat gemarkeerd op wat je besteld hebt ) NA jouw race. Ga naar de Finish naar het tentje en haal ze daar op. Vergeet dit NIET , want we sturen niets op !

Zondag 14 april

08.45 – 14.00 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

Massa Start 42km om 9.45
Massa Start 17km 10.30 en dan vrije start tussen 10.30 en 10.45
Massa Start 26km 12.00 en dan vrije start tussen 12.00 en 12.15
Massa Start 10km 14.00 en dan vrije start tussen 14.00 en 14.15

Klassement wordt opgemaakt op netto tijden (behalve de 42km)

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

*Programma onder voorbehoud

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

10km - download GPX-bestand - geen bevoorrading
17km - download GPX-bestand - bevoorrading na 8km / 11km (dubbele post )
26km - download GPX-bestand - bevoorrading na 8km / 19km (dubbele post )
42km - download GPX-bestand - bevoorrading na 10km en na 25km / 36 km (dubbele post )

De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

De Zoniënwoud marathon krijgt het label mee "Weinig technisch brede bospaden".

10 km --> 120 hoogtemeters
17 km --> 205 hoogtemeters
26 km --> 293 hoogtemeters
42 km --> 545 hoogtemeters

Succes !

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Trailrun Speed Calculator
Overzicht
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

 

 

 

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake.

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

Er is zijn douches voorzien in het sportcentrum.

Voor de start Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Hoe kan ik deelnemen aan de UTMB of één van de events van de UTMB in Chamonix?

UTMB Index 20K kan je "verdienen" op de marathon Zoniënwoud 26 en 42km

Om deel te nemen aan het UTMB gebeuren, wordt er sinds begin 2022 niet meer gewerkt met UTMB-punten of ITRA-punten.

Het verzamelen van Running Stones in combinatie met een geldige UTMB index (deze UTMB Index bieden wij op onze UTMB Qualifiers events aan) is de enige manier om de UTMB World Series Finals te bereiken voor amateurlopers en zo dus deel te nemen aan één van de events in Chamonix.

UTMB Index en UTMB Qualifiers

De UTMB-index, die alleen op de website van UTMB WORLD aangeboden wordt, geeft het prestatieniveau van elke loper aan. Een UTMB® World Series Qualifier is een kwalificatierace in de categorieën 20K, 50K, 100K of 100M die in in eerste instantie index van de deelnemer berekent, maar het heeft andere voordelen waaronder geprivilegieerde toegangsvoorwaarden tot de UTMB® World Series Events:
 • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode
 • De best mogelijke tarieven
 • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

Wat is een UTMB Index en waarom heb ik deze nodig ?

De UTMB Index bepaalt het prestatieniveau van elke loper en wordt berekend op elk van de 4 wedstrijdcategorieën van de UTMB World Series: 20K, 50K, 100K en 100Mile. Lopers ontvangen ook een algemene UTMB-index, berekend op basis van de resultaten in alle wedstrijdcategorieën. Het is noodzakelijk om een geldige UTMB Index te hebben om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting.
Alle wedstrijdafstanden op binnen onze portfolio met het officiële UTMB Index logo, zijn terug te vinden in de kalender van UTMB World en zorgen ervoor dat de eerste stap naar de UTMB gemaakt is voor u, namelijk de berekening van uw index.
 

De UTMB Index als springplank voor een rechtstreekse kwalificatie.

Om deel te nemen aan de UTMB World Series Finals moeten 's werelds beste atleten zich kwalificeren voor de UTMB World Series Majors of UTMB World Series Events over een periode van 15 maanden, zodat elitelopers hun seizoen of herstelperiodes kunnen optimaliseren.

De beste 10 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Majors en de beste 3 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Events in elk van de categorieën 50K, 100K en 100M verdienen een plaats in de UTMB World Series Finals in dezelfde categorie.

Gebeurt deze berekening automatisch?

Een geldige UTMB Index wordt verkregen na het voltooien van een UTMB World Series wedstrijd of UTMB Index wedstrijd in de overeenkomstige categorie binnen de laatste 24 maanden voor de loting. Zodra een categorie geactiveerd is, worden alle wedstrijden van de laatste 36 maanden meegenomen in de berekening van de UTMB Index. Om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting voor de wedstrijd van uw keuze, moet u een geldige UTMB Index hebben en daar zorgen wij als organisator voor.
De UTMB Index Kalender raadpleegt u hier.

 

Wat zijn Running Stones?

Een Running Stone is een kans om ingeloot te worden voor de UTMB World Series Finals: de UTMB, CCC en OCC wedstrijd van de UTMB Mont-Blanc. Om te genieten van de loting, moet 1 of meerdere Running Stones verworven zijn in de laatste voor de trekking. De Running Stones zijn cumulatief, hebben geen einddatum om gebruikt te worden en geeft een extra kans om uitgeloot te worden.

Hoe verzamel ik Running Stones?

Je verzamelt of verdient Running Stones als je een wedstrijd afwerkt uit één van de 4 hoofdcategorieën (20K, 50K, 100K, 100M) van het UTMB World Series Evenement of UTMB World Series Major.
Ontdek de 25 evenementen van het 2023 circuit waarmee u dit jaar Running Stones kunt verzamelen om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc 2024 trekking.

Hoeveel Running Stones verzamel ik per afgewerkte wedstrijd ?

Het aantal Running Stones hangt af van de de categorie waarin je wedstrijd zich bevindt (20K, 50K, 100K, 100M) en of de wedstrijd een Major is of niet.
 
    

Een wedstrijdcategorie, wat houdt dat juist in?

 • Categorie 1 | 20K
  • Het meest toegankelijke formaat.De ideale afstand voor alle outdoor-liefhebbers die trailrunning willen ontdekken of voor lopers die zichzelf willen uitdagen en over korte afstanden willen trainen.
 • Categorie 2 | 50k
  • Een veeleisend avontuur.
   Bent u een liefhebber van een format tussen 50 en 100 km?
   Dan is de tweede categorie voor u weggelegd!De 50k finale vindt elk jaar plaats in Chamonix op de OCC, tijdens de UTMB Mont Blanc.
 • Categorie 3 | 100k
  • Toegangspoort tot de ultra endurance.
   Een uniek avontuur om uw grenzen te testen tijdens races van meer dan 100 km.
   Tijdens deze races ben u een hele dag op de trails.De majestueuze CCC zal de finale zijn van de 100k categorie op de UTMB Mont Blanc
 • Categorie 4 | 100M
  • De mythische afstand!
   Verleg je grenzen en leg de ultieme droomafstand af : 170km!De UTMB is de referentie van deze afstand en zal de finale zijn van de 100M tijdens de UTMB Mont-Blanc.

Samengevat

Om deel te nemen aan de UTMB, de CCC of OCC (de finale van de categorie 100M, 100K en 50K moet je Running Stones verzamelen).
 1. Running Stones verzamel je op één van de 25 evenementen van het 2022 circuit.
 2. Dankzij onze UTMB Qualifiers (bijvoorbeeld Chouffe Trail 68km, Marathon du Grand Ballon 42km,..) vergaar je een UTMB Index en geniet van je voordelen om bijgevolg deel te nemen aan één van de 25 UTMB World Series Evenement:
  • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode,
  • De best mogelijke tarieven
  • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

ZONIËNWOUD WALK

Lopen is niet aan jou besteed, maar je houdt van wandelen in de natuur ?

Kom dan het Zoniënwoud ontdekken tijdens de Zoniënwoud Walk. Er is keuze tussen 2 afstanden 8km of 17km en je kan vrij starten net na de start van de marathon tussen 9.00 en 9.30. Er is zijn aparte parcoursen voor wandelaars EN aparte parcoursen voor de lopers zodat jullie elkaar niet hinderen.

Deelnemen kan je via walking.be of via het goed doel Think Pink, die strijden tegen borstkanker.

PARCOURSEN MARATHON ZONIËNWOUD

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 85% onverhard en bevind zich volledig in het uitgestrekte Zoniënwioud

120m D+

10 KM
 • 1 ronde
 • geen bevoorrading
 • 90% offroad
 • geen UTMB Index

205m D+

17KM
 • 1 ronde
 • Bevoorrading na 10km
 • 84% offroad
 • geen UTMB index

293m D+

26KM
 • 1 ronde
 • Bevoorrading 9 |18 km
 • 85% offroad
 • UTMB INDEX 20K

De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de marathon Zoniënwoud? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Weinig technisch brede bospaden" .

ZONIËNWOUD MARATHON GALLERIJ

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap.