NOG SLECHTS ENKELE TICKETS VOOR TRAIL DODEFROY BOUILLON VAN 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

11 | 15 | 20 | 25 | 34km

20 oktober 2024

Op 20 oktober 2024 gaat de 9de editie van de Trail Brussel door. De parcoursen laten je de mooiste plekjes van de «groene long» van Brussel ontdekken: het Zoniënwoud.

DE LAATSTE ULTRA VAN 2024

BASTOGNE - WILTZ - BASTOGNE

PRAKTISCHE INFORMATIE TRAIL DE BRUXELLES

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere lopers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

Schrijf nu in voor de Trail de Bruxelles door op de groene knop te drukken op deze pagina (bovenaan).

 

Het wedstrijdsecretariaat vindt u binnen in het sportcentrum van het Zoniënwoud.

Adres: Waversesteenweg (Chaussée de Wavre) 2057, 1160 Oudergem.

 

 

De parkeerplaatsen rond het sportcentrum zijn zeer beperkt. De Carrefour van Oudergem voorziet, zoals elk jaar, parkings voor de deelnemers: Parking P1, P2 en P2bis. Door de verschillende evenementen op de Carrefour-site is het verplicht om deze te bereiken via de Gustave Demeylaan (zie onderstaande kaart, toegang in het geel).

Het is ten strengste verboden te parkeren in de bocht onder de snelweg. Auto’s geparkeerd op deze plaats worden weggetakeld. (rode zone op de kaart).

Het Sportcentrum ligt op 1,2 km (wandelafstand) van de halte Hermann-Debroux, goed bereikbaar met de bus-, metro- en tramlijnen van de MIVB en De Lijn. Aarzel niet om het openbaar vervoer te gebruiken.

Vanaf een station

Vanaf Gare Centrale

Neem metrolijn 5 naar station Hermann-Debroux
Loop de chaussée de Wavre op naar het sportcentrum (15 min lopen) of neem bus 72 richting ADEPS naar de terminus.

Vanaf station Gare du Nord

Neem metrolijn 4 richting Stalle en stap uit bij station De Brouckère.
Neem metrolijn 5 naar station Hermann-Debroux.
Loop de chaussée de Wavre op naar het sportcentrum (15 min lopen) of neem bus 72 richting ADEPS naar de terminus.

Vanaf Gare du Midi

Neem metrolijn 2 of 6 richting Simonis-Elizabeth en stap uit bij station Arts/Loi.
Neem metrolijn 5 naar station Hermann-Debroux.
Loop de chaussée de Wavre op naar het sportcentrum (15 min lopen) of neem bus 72 richting ADEPS naar het eindpunt.

Vanaf de metro

Vanaf metrostation Hermann-Debroux

Loop langs de chaussée de Wavre naar het sportcentrum (15 minuten te voet) of neem bus 72 richting ADEPS naar de terminus.

09.00-15.00: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

10.00: start 34km (cutoff 7u00)
10.05-10.20: vrije start 34km

11.00: start 25km wave 1 (cutoff 5u00)
11.30: start 25km wave 2 (cutoff 5u00)
11.35-11.50: vrije start 25km

12.30: start 20km wave 1 (cutoff 4u00)
13.00: start 20km wave 2 (cutoff 4u00)
13.05-13.20: vrije start 20km

13.30: start 15km wave 1 (cutoff 2u30)
14.00: start 15km wave 2 (cutoff 2u30)
14.05-14.20: vrije start 15km

14.30: start 11km wave 1 (cutoff 2u00)
15.00: start 11km wave 2 (cutoff 2u00)
15.05-15.20: vrije start 11km

17.00: einde

Dit uurschema is niet definitief en kan nog worden gewijzigd. Het definitieve uurschema zal worden bevestigd in de briefing één week voor het evenement

De podia worden gehouden onmiddellijk na aankomst van de derde finisher (heren en dames).

 

BEKIJK PARCOURS 

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake.

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

Er is zijn douches voorzien in het sportcentrum.

Voor de start kan je je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

De Trail de Bruxelles krijgt het label mee "Weinig technisch (brede bospaden)". De juiste afstanden en hoogtemeters vind je iets lager op deze pagina.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Trailrun Speed Calculator
Overzicht
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

 

De 34km geeft een UTMB Index 20k
De 25km geeft een UTMB Index 20k
De 20km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

TRAIL DE BRUXELLES IMPRESSIES

PARCOURSEN TRAIL DE BRUXELLES

Een parcours met start en finish aan de rand van het zoniënwoud, die je meeneemt naar de beste plaatsen van het woud en dit voor 90% in de natuur (offroad)!

De informatie en starturen hieronder zijn onder voorbehoud en kunnen nog gewijzigd worden. De parcoursen liggen nog ter goedkeuring bij de bevoegde instanties. Eens alles definitief goedgekeurd is zullen we de parcoursen alsook de bevoorradingsposten vrijgeven.

430m D+

34KM
 • Start 10.00
 • Bevoorrading na 12/19/27km
 • UTMB index 20K

320m D+

25KM
 • Start 11.00 / 11.30
 • Bevoorrading na 12/19km
 • UTMB index 20K

240m D+

20KM
 • Start 12.30 / 13.00
 • Bevoorrading na 6/13km
 • UTMB index 20K

210m D+

15KM
 • Start 13.30 / 14.00
 • Bevoorrading na 6km
 • Geen UTMB index

110m D+

11KM
 • Start 14.30 / 15.00
 • Bevoorrading na 5km
 • Geen UTMB index

De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Trail de Bruxelles? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Weinig technisch (brede bospaden)" .

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen.

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan.

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap.

LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...