NOG SLECHTS 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR de TRAIL GODEFROY BOUILLON van 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

NOG 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR DE TRAIL GODEFROY BOUILLON 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

DRUIVEN MARATHON

10k | 16k | 23k | 33k | 42k | 60k

25 februari 2024

Gloednieuwe marathon (Trail) door de gemeentes Huldenberg, Overijse en Tervuren. De parcoursen zijn uitdagend te noemen en zijn voor meer dan 75% onverhard. Uitgestrekte velden, technische hollewegen en bossen wisselend elkaar in razend tempo af.

TIP - Loop de marathon in aflossing als team van 2,3 of 4 lopers

PRAKTISCHE INFORMATIE

Start en finish zijn aan het pachthof Stroykens, Merenstraat 19, Tervuren, Belgium

Opgelet er is beperkte parkeergelegenheden . Probeer zoveel mogelijk te carpoolen. Er is zijn 2 parking(s) voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele pijlen parking ). Wanneer deze parking volzet is, dien je langs de kant van de weg te parkeren in de Merenstraat en/of de Huldenbergstraat

Er zijn toiletten aanwezig en nadien kan je nog nagenieten van een hapje en een drankje

Bekijk hier de locatie, parkings, bevoorradingsposten en het parcours op een google maps

Ben je ingeschreven voor 15 februari, dan kan je jouw startnummer HIER opzoeken. Ga aan het wedstrijd secretariaat in de juiste rij staan ( startnummers per 400. gegroepeerd) en zeg jouw startnummer.

Ben je ingeschreven als TEAM , dient slechts 1 persoon het startnummer te komen afhalen.

Ben je ingeschreven na 18 januari, dan krijg je een last minute startnummer toegewezen ter plaatse door jouw naam te vermelden aan de LAST MINUTE rij van het wedstrijd secretariaat

Opties zoals Eco cup, T-shirt en Medaille kan je afhalen bij het afhalen van jouw borstnummer.

Zondag 25 februari

08.00 – 13.45: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers, T-shirts
Start 42km en 60km om 9.00
Start 16km en 33km om 10.00
Start 23km om 12.00
Start 10km om 14.00

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

BEKIJK PARCOURS 

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

62km > 906m D+ > download gpx
42km > 548m D+ > download gpx
32km > 416m D+ > download gpx
23km > 252m D+ > download gpx
16km > 218m D+ > download gpx
10km > 128m D+ > download gpx

De Druivenmarathon krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken".

62km > 906m D+ > download gpx
42km > 548m D+ > download gpx
32km > 416m D+ > download gpx
23km > 252m D+ > download gpx
16km > 218m D+ > download gpx
10km > 128m D+ > download gpx

Succes !

 

 

 

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake.

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.
Bevoorrading 1 is aan sporthal de kronkel te Huldenberg - Adres, Gemeenteplein Huldenberg
Bevoorrading 2 is aan kamp kwadraat te Overijse - Adres, Nijvelsebaan 190, 3090 Overijse
Bevoorrading 3 is bij Druiven Michel  - Adres Roelandsheide 6,  Tervuren
Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden --> tabel Parcours op deze pagina
Bevoorrading 3 wordt voor de 60km dubbel gebruikt

Er is beperkte douche voorzieningen in het pachthof stroykens zelf ( ENKEL VOOR DE DAMES ) EN ruime mogelijkheid tot douchen voor de mannen 1km verderop in voetbal van Eizer. deze weg zal uitgepijld zijn met gele borden

Voor de start Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Sta je echter met de auto dichtbij geparkeerd, vragen we vriendelijk om je tas in de wagen te laten, waarvoor dank.

INSCHRIJVEN

Eén persoon schrijft het team in . Je kiest 42km estafette --> je maakt de keuze of je met 2, 3 of 4 lopers gaat starten --> je bestelt het gewenste aantal medailles en T-shirts. Later kan je steeds de namen van de lopers aanpassen, alsook het aantal lopers aanpassen indien nodig

FACTUUR

Heb je een factuur nodig, dan kan je deze downloaden NADAT je bent ingeschreven. Hier staat het mooi uitgelegd.

AFLOSSEN - HOE EN WAAR ?

Elke team krijgt 1 heupgordel waar je 1 nummer met chip aan vastmaakt. Deze heupgordel geef je door aan de volgende loper. de heupgordel is uitgerust met een klik systeem om open en dicht te doen. Dit kan enkel aan de 3 grote bevoorradingsposten .

Bevoorrading 1 na 12km is aan sporthal de kronkel te Huldenberg - Adres, Gemeenteplein Huldenberg
Bevoorrading 2 na 25km is aan kamp kwadraat te Overijse - Adres, Nijvelsebaan 190, 3090 Overijse
Bevoorrading 3 na 33km is bij Druiven Michel  - Adres Roelandsheide 6,  Tervuren

De teams moeten zelf met eigen middelen naar de aflossingspunten zich verplaatsen en zorgen dat ze er tijdig aanwezig zijn.

Teams met 2 of 3 lopers beslissen zelf welke lopers meerdere segmenten voor zijn/haar rekening neemt. Een loper mag 2 segmenten achtereenvolgend lopen.

Segmenten zijn achtereenvolgens 12km, 13km, 8km en 9km

AANPASSEN TEAM 

Dit is steeds mogelijk via je SQM account. Je kan het aantal lopers aanpassen en ook de namen veranderen tot de dag voor het event. Hier staat het uitgelegd

Ranking 

Er is slechts 1 klassement ongeacht het geslacht van de verschillende deelnemers en het aantal teamleden. Naast het overall klassement ( 1, 2, 3de plaats ) wordt ook het winnende lokale team in de bloemen gezet

Medailles en T-shirts

Medailles en T-shirts zijn betalende opties en je kan deze samen met jouw inschrijving bijkopen jouw teamleden. Nadien kan je deze ook nog online bijbestellen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Hoe kan ik deelnemen aan de UTMB of één van de events van de UTMB in Chamonix?

UTMB Index kan je "verdienen" op de Druivenmarathon 23, 33, 42 en 60km

Om deel te nemen aan het UTMB gebeuren, wordt er sinds begin 2022 niet meer gewerkt met UTMB-punten of ITRA-punten.

Het verzamelen van Running Stones in combinatie met een geldige UTMB index (deze UTMB Index bieden wij op onze UTMB Qualifiers events aan) is de enige manier om de UTMB World Series Finals te bereiken voor amateurlopers en zo dus deel te nemen aan één van de events in Chamonix.

UTMB Index en UTMB Qualifiers

De UTMB-index, die alleen op de website van UTMB WORLD aangeboden wordt, geeft het prestatieniveau van elke loper aan. Een UTMB® World Series Qualifier is een kwalificatierace in de categorieën 20K, 50K, 100K of 100M die in in eerste instantie index van de deelnemer berekent, maar het heeft andere voordelen waaronder geprivilegieerde toegangsvoorwaarden tot de UTMB® World Series Events:
 • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode
 • De best mogelijke tarieven
 • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

Wat is een UTMB Index en waarom heb ik deze nodig ?

De UTMB Index bepaalt het prestatieniveau van elke loper en wordt berekend op elk van de 4 wedstrijdcategorieën van de UTMB World Series: 20K, 50K, 100K en 100Mile. Lopers ontvangen ook een algemene UTMB-index, berekend op basis van de resultaten in alle wedstrijdcategorieën. Het is noodzakelijk om een geldige UTMB Index te hebben om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting.
Alle wedstrijdafstanden op binnen onze portfolio met het officiële UTMB Index logo, zijn terug te vinden in de kalender van UTMB World en zorgen ervoor dat de eerste stap naar de UTMB gemaakt is voor u, namelijk de berekening van uw index.
 

De UTMB Index als springplank voor een rechtstreekse kwalificatie.

Om deel te nemen aan de UTMB World Series Finals moeten 's werelds beste atleten zich kwalificeren voor de UTMB World Series Majors of UTMB World Series Events over een periode van 15 maanden, zodat elitelopers hun seizoen of herstelperiodes kunnen optimaliseren.

De beste 10 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Majors en de beste 3 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Events in elk van de categorieën 50K, 100K en 100M verdienen een plaats in de UTMB World Series Finals in dezelfde categorie.

Gebeurt deze berekening automatisch?

Een geldige UTMB Index wordt verkregen na het voltooien van een UTMB World Series wedstrijd of UTMB Index wedstrijd in de overeenkomstige categorie binnen de laatste 24 maanden voor de loting. Zodra een categorie geactiveerd is, worden alle wedstrijden van de laatste 36 maanden meegenomen in de berekening van de UTMB Index. Om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting voor de wedstrijd van uw keuze, moet u een geldige UTMB Index hebben en daar zorgen wij als organisator voor.
De UTMB Index Kalender raadpleegt u hier.

 

Wat zijn Running Stones?

Een Running Stone is een kans om ingeloot te worden voor de UTMB World Series Finals: de UTMB, CCC en OCC wedstrijd van de UTMB Mont-Blanc. Om te genieten van de loting, moet 1 of meerdere Running Stones verworven zijn in de laatste voor de trekking. De Running Stones zijn cumulatief, hebben geen einddatum om gebruikt te worden en geeft een extra kans om uitgeloot te worden.

Hoe verzamel ik Running Stones?

Je verzamelt of verdient Running Stones als je een wedstrijd afwerkt uit één van de 4 hoofdcategorieën (20K, 50K, 100K, 100M) van het UTMB World Series Evenement of UTMB World Series Major.
Ontdek de 25 evenementen van het 2023 circuit waarmee u dit jaar Running Stones kunt verzamelen om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc 2024 trekking.

Hoeveel Running Stones verzamel ik per afgewerkte wedstrijd ?

Het aantal Running Stones hangt af van de de categorie waarin je wedstrijd zich bevindt (20K, 50K, 100K, 100M) en of de wedstrijd een Major is of niet.
 
    

Een wedstrijdcategorie, wat houdt dat juist in?

 • Categorie 1 | 20K
  • Het meest toegankelijke formaat.De ideale afstand voor alle outdoor-liefhebbers die trailrunning willen ontdekken of voor lopers die zichzelf willen uitdagen en over korte afstanden willen trainen.
 • Categorie 2 | 50k
  • Een veeleisend avontuur.
   Bent u een liefhebber van een format tussen 50 en 100 km?
   Dan is de tweede categorie voor u weggelegd!De 50k finale vindt elk jaar plaats in Chamonix op de OCC, tijdens de UTMB Mont Blanc.
 • Categorie 3 | 100k
  • Toegangspoort tot de ultra endurance.
   Een uniek avontuur om uw grenzen te testen tijdens races van meer dan 100 km.
   Tijdens deze races ben u een hele dag op de trails.De majestueuze CCC zal de finale zijn van de 100k categorie op de UTMB Mont Blanc
 • Categorie 4 | 100M
  • De mythische afstand!
   Verleg je grenzen en leg de ultieme droomafstand af : 170km!De UTMB is de referentie van deze afstand en zal de finale zijn van de 100M tijdens de UTMB Mont-Blanc.

Samengevat

Om deel te nemen aan de UTMB, de CCC of OCC (de finale van de categorie 100M, 100K en 50K moet je Running Stones verzamelen).
 1. Running Stones verzamel je op één van de 25 evenementen van het 2022 circuit.
 2. Dankzij onze UTMB Qualifiers (bijvoorbeeld Chouffe Trail 68km, Marathon du Grand Ballon 42km,..) vergaar je een UTMB Index en geniet van je voordelen om bijgevolg deel te nemen aan één van de 25 UTMB World Series Evenement:
  • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode,
  • De best mogelijke tarieven
  • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

LOOP MEE ALS TEAM ESTAFETTE

Is 42km te ver, maar wil je toch aan de marathon afstand deelnemen. Ga op zoek naar 1 , 2 of 3 medelopers en neem deel aan onze estafette marathon in team.

Probeer met je (bedrijven) team in aflossing zo snel mogelijk deze marathon afstand af te leggen. Het parcours wordt verdeeld in 4 segmenten, die telkens worden gemarkeerd door een bevoorradingspost. Enkel op deze posten kan/mag men van loper wisselen. Een team bestaat uit minimum 2 en max 4 lopers en de segmenten bedragen 12km, 13km, 8km en 9km.

De 3 gemeentes Overijse, Huldenberg en Tervuren geven alvast het goede voorbeeld en vaardigen alle drie minstens 1 team af.

Je kan enkel in team deelnemen aan de 42km, de andere afstanden loop je enkel individueel.

PARCOURSEN

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 75-80% onverhard en kan er modderig bijliggen. Net als in de druivenkoers moet je de beruchte kasseihelling de "moskesstraat" bedwingen. De grootste troef van dit parcours is de afwisseling.

128m D+

10 KM
 • Start om 14.00
 • Max 100 starters
 • geen bevoorrading
 • 80% offroad
 • Tijdslimiet 2u

218m D+

16 KM
 • Start om 10.00
 • Max 100 starters
 • 1 bevoorrading na 12km
 • 70% offroad
 • tijdslimiet 3u

252m D+

23 KM
 • Start om 12.00
 • Max 150 starters
 • Ravito na 7k en 15k
 • 77% offroad
 • Tijdslimiet 4u

416m D+

33 KM
 • Start om 10.00
 • Max 100 starters
 • Ravito na 12,16, 24km
 • 73% offroad
 • Tijdslimiet 5u

906m D+

60 KM
 • Start om 9.00
 • Max 100 starters
 • Ravito na 12,25,33,49 km
 • 77% offroad
 • Tijdslimiet 9u

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Druivenmarathon? Vul je afstand en hoogtemeters in , je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken"

IMPRESSIES PARCOURS DRUIVEN MARATHON

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap