LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

Jasmin Paris finisht als eerste vrouw ooit Barkley Marathons

De 40-jarige Britse Jasmin Paris heeft als eerste vrouw ooit de mythische Barkley Marathons met succes weten te beëindigen. Vrijdagnacht bereikte ze compleet uitgeput slechts enkele seconden voor de tijdslimiet van 60 uur de finish. Daarmee is ze de 20ste loper in de geschiedenis van de Barkley Marathons die de finish bereikt.

De editie van 2024 zit erop, mét een recordaantal finishers van 5 lopers. De Oekraïner Ihor Verys was de eerste die binnenkwam: hij deed er 58u44’59” over. Daarna volgden John Kelly, Jared Campbell, Greig Hamilton én de Britse ultraloopster Jasmin Paris. De 40-jarige atlete kwam net op tijd binnen en finishte de legendarische ultraloop in 59u58’21”.

De Barkley Marathons worden beschouwd als de zwaarste (en meest gekke) ultraloop ter wereld. Deelnemers moeten 160 km verdeeld over 5 loops (rondes)  afleggen in het Frozen Head State Park in Tennessee en dat binnen de 60 uur. Voor elke loop hebben ze maximaal 12 uur de tijd. Het parcours is niet uitgepijld en telt minstens18.000 hoogtemeters. De deelnemers krijgen enkel een simpel horloge mee om hun tijd in de gaten te houden en moeten vertrouwen op hun oriëntatievaardigheden.

Vorig jaar finishte de Belg Karel Sabbe deze mytische wedstrijd. Dit jaar neemt Karel een sabatjaar, maar er stond opnieuw iemand uit de Benelux aan de start. Niemand minder dan de eerste winnaar van de Trail des Fantômes 2010 Thomas Dunkerbeck mocht zijn geluk beproeven. De sympathieke Nederlander strandde na 3 rondes, hij vervolledigde de 4de loop maar…. was een kwartier te laat ! Toch chapeau voor Dunkie !

Wil je ook eens een “ultra” afstand proberen ? Keuze genoeg . Trail Godefroy Bouillon (100km) , Marathon Du Grand Ballon ( 80km) , De Grizzly 100 etc.. Bekijk alle events op onze volledige Trail kalender

meer artikels...