PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

 • HOME
 • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

11 | 20 | 34 | 50 | 80 | 104km

14 juni 2025

3de editie van deze Sportevents trail met de hoogste review score. In 2024 met verbeterde parcoursen en 2 ultra’s van 80 en 104km op het menu!

ONTDEK HIER ALLE NIEUWIGHEDEN

ARTIKEL BOUILLON EDITIE 2024

PRAKTISCHE INFORMATIE TRAIL GODEFROY BOUILLON

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Schrijf nu in voor de Trail Godefroy |Bouillon door op de groene knop te drukken op deze pagina (bovenaan)

De start en finish zijn op de esplanade voor het Château-fort van Bouillon (Esp. Godefroid de Bouillon 1, 6830 Bouillon).

Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Bouillon, maar op 1 km lopen van de start wordt een parkeerterrein voorzien. We vragen je om daar met voorrang gebruik van te maken.

Bekijk de parkeerplaatsen

De locatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vrijdag 14 juni

17.30 - 19.00: Afhalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille, … )

.

Zaterdag 15 juni 

03.00 - 14.00 : Afhalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille, … ).

04.00 : Start Trail Godefroy 104k en 80k (Splitsing na 15k)

06.30 - 14.00 : Afhalen startnummers + bestelde opties (zoals Tshirt, medaille, … ).

08.00 : Start Trail Godefroy 50k
10.00 : Start Trail Godefroy 34k
13.00 : Start Trail Godefroy 20k
14.00 : Start Trail Godefroy 11k

01.00 : Einde Trail Godefroy | Tijdslimiet

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

*Programma onder voorbehoud

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke Fluo oranje borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

De Trail Godefroy | Bouillon krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken". De juiste afstanden en hoogtemeters vind je iets lager op deze pagina.

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake, sandwiches, taart...

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.
Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden verwijzen we naar de tabel Parcours op deze pagina

Er is de mogelijkheid een dropbag af te geven die beschikbaar zal zijn op de bevoorrading na 30km voor de 80km en halfweg voor de 104km.

Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

De 104km geeft een UTMB Index 100k
De 80km geeft een UTMB Index 100k
De 50km geeft een UTMB Index 50k
De 34km geeft een UTMB Index 20k
De 20km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

MIDDELEEUWS KASTEEL

Na enkele jaren afwezigheid komt trailrunning opnieuw naar het kasteel.

Tijdens de eerste jaren van de Bouillonante was het dominante en imposante Middeleeuwse kasteel van Bouillon steeds start- en aankomstplaats van deze trail. Nadat de wedstrijd enkele jaren geleden verhuisde naar het nabij gelegen Alle en ook hun naam aanpaste, bleef het kasteel onaangeroerd door de trailers.

Tot nu! Afspraak op 15 juni 2024.

PARCOURSEN TRAIL GODEFROY BOUILLON

Trek uw (SCOTT) trail schoenen maar aan. Rotspartijen, boomwortels, steile klims en afdalingen, … het zit er allemaal in. Trailschoenen zijn absoluut aangeraden!

De informatie en starturen hieronder zijn onder voorbehoud en kunnen nog gewijzigd worden. De parcoursen liggen nog ter goedkeuring bij de bevoegde instanties. Eens alles definitief goedgekeurd is zullen we de parcoursen alsook de bevoorradingsposten vrijgeven.

ULTRA

3200m D+

104KM
 • Start 04.00
 • 7 bevoorradingen
 • UTMB Index 100K
ULTRA

2540m D+

80KM
 • Start 04.00
 • 6 bevoorradingen
 • UTMB index 100K

1610m D+

50KM
 • Start 08.00
 • 4 bevoorradingen
 • UTMB index 50K

1150m D+

34KM
 • Start 10.00
 • 3 bevoorradingen
 • UTMB Index 20K

690m D+

20KM
 • Start 13.00
 • 1 Bevoorrading
 • UTMB index 20K

370m D+

11KM
 • Start 14.00
 • Geen bevoorrading
 • Geen UTMB index

De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Trail Godefroy Bouillon? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken" .

TRAIL GODEFROY BOUILLON IMPRESSIES

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen.

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan.

LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...