PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

Trailen en kajakken in duo tijdens de Trail du Barrage

Na de trail de Fantômes is de Trail du barrage onze oudste trail. In 2011 – nog voor de trail hype – stonden er iets meer dan 100 lopers aan de start in het Centre Adeps les 2 Ourthes te Engreux. Na corona veranderde de startlocatie en datum wegens omstandigheden enkele malen, maar nu zijn we terug in het Centre Adeps!

Pal in het hart van het natuurpark “des deux Ourthes”, daar waar de twee Ourthes samenvloeien en de Barrage de Nisramont ligt, is deze prachtige start- en finishlocatie. Dit mooie stuwmeer en zijn 13km lange wandeling errond is het decor voor de 13de Trail du Barrage op zondag 22 september.

Lopers kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden: een 13km (500 hoogtemeters), een 21km (750 hoogtemeters) en een 33km (1075 hoogtemeters). Alle parcoursen zijn voor 99% offroad en voor vele lopers is dit hun favoriete trail. Het parcoursrecord op ‘rondje barrage’ van 52 minuten Van Yanick Michiels zal niet in gevaar komen, daar we dit jaar tegenwijzerszin lopen.

Vorig jaar besliste Sportevents om de HouffaRaid – een Adventure raid voor duo’s – niet meer te gaan organiseren. Maar ze hebben een leuk en waardig alternatief gevonden: De Kajak/Trail du Barrage!

NIEUW: 2km Kajak – 13km Trail – 2km Kajak – 5km trail

Verdeeld over 2 verschillende startwaves mogen er 150 duo’s de prachtige barrage al kajakkend en al lopend ontdekken. Na een massastart op het water ter hoogte van het Centre Adeps varen alle duo’s naar de stuwdam, 2km verderop. Eenmaal aangemeerd, staat deel 2 op het programma: de beruchte 13km lange trail rondom het stuwmeer. Deel 3 bestaat uit opnieuw kajakken en deze maal varen ze 2km stroomopwaarts om de kajak opnieuw aan te meren aan het Centre Adeps. Daar wacht de duo’s het 4de en laatste deel: een 5km lange trail.

De Trail du barrage is misschien wel onze mooiste trail, maar het is ook een van de kleinste. Er zijn maar een heel beperkt aantal startbewijzen en dit geldt zeker voor de nieuwe Trail/Kajak reeks. We kunnen helaas geen extra kajaks toveren 🙂

snel inschrijven want ‘maar’ 150 startbewijzen

De inschrijvingen gaan open hier op deze site op woensdag 22 februari en we hebben slechts 200 startbewijzen voor elke afstand (13km, 21km en 33km). Aan het nieuwe Trail/Kajak avontuur kunnen 150 duo’s deelnemen. Ga alvast op zoek naar jouw ideale partner en ons motto is “samen uit samen thuis”.

Bekijk hieronder een kort filmpje van wat de duo’s te wachten staat !


Wil je alvast eens oefenen dan hebben we nog een tip voor jullie: op zaterdag 27 april vindt in La Roche en Ardenne de 2de editie van de Run2Rame plaats. Hier staat een trail van 8 of 16 km op het menu van La Roche naar Maboge, gevolgd door de 8km lange afvaart van de Ourthe in een duo kajak naar La Roche.

meer artikels...