NOG SLECHTS ENKELE TICKETS VOOR TRAIL DODEFROY BOUILLON VAN 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

Record opkomst voor Trail de la soupe te La Roche-en-Ardenne

Lire l’article en Français

Op zondag 3 december zakken opnieuw een hele boel lopers uit binnen- en buitenland af naar La Roche-en-Ardenne om er deel te nemen aan de 5de editie van de trail de la Soupe. Naast de Trail des Fantômes, die telkens plaatsvindt in augustus, is dit de 2de grootste trail van La Roche. Terwijl de Fantômes start en eindigt aan het mooie kasteel van het landgoed le Hérou te Nisramont, bevinden we ons met de trail de la Soupe in het hartje van La Roche, op de Place du Bronze.

Tijdens de eerste 3 edities bleef de teller steeds steken op 1000 trailers, in 2022 waren 1300 lopers ingeschreven en de 2023 editie telt nu reeds 1500 lopers.

Naast heel veel Belgen staan er 10 verschillende nationaliteiten aan de start, met Nederland (230) en Frankrijk (102) op nummers 2 en 3.

De 22km is de populairste afstand (45%), gevolgd door de 30km, die uiteindelijk 32km bedraagt, met 30% van de deelnemers. Zowel de 12km als de 45km hebben 18% van het deelnemersveld aan de start.

Na een moeilijke periode (Covid) worden de trails meer en meer populair en velen zijn dan ook uitverkocht (Trail Lacs et Chateaux, Olne-Spa-Olne). We merken eveneens op dat vooral de langere afstanden aan een stevige opmars bezig zijn.

Nieuw dit jaar is dat lopers reeds op zaterdagnamiddag tussen 16.00 en 17.00 hun startnummer kunnen komen afhalen.

Wil je nog graag meedoen, dan ga je snel moeten zijn. Sportevents heeft nog slechts 75 tickets beschikbaar. Nadien is deze trail onverbiddelijk SOLD OUT.

Ten slotte willen we nog even 2 tips meegeven voor de deelnemers. De eerste bevoorradingspost te Maboge is makkelijk te bereiken met de wagen, er is veel parkeerplaats en er is een heel gezellig caféetje waar je kan opwarmen: Den Erpel. De liefhebbers van schaatsen kunnen ook reeds aan hun trekken komen, de grote overdekte schaatspiste in La Roche gaat reeds open op 1 december.

meer artikels...