PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

2de editie Druiven marathon nieuwe locatie en parcoursen

Na een zeer geslaagde eerste editie met start en aankomst in Tervuren in 2024, kiezen Sportevents, de gekende organisator van tal van sportieve evenementen en de gemeentes Overijse, Huldenberg en Tervuren een nieuwe start- en finishlocatie voor de 2de editie op 22 en 23 februari 2025.

Zoals afgesproken zal de start/finish via een rotatie systeem steeds in een andere gemeente zich bevinden. In 2025 is Overijse ( kamp kwadraat ) aan de beurt.

De nieuwe parcoursen zijn uitdagend te noemen en zijn voor meer dan 75% onverhard. Uitgestrekte velden, technische hollewegen en bossen wisselend elkaar in razend tempo af. Het parcours is voorzien van voldoende hoogtemeters en dat zullen de lopers dan ook voelen aan de kuiten !

Terwijl het parcours van de marathon voor 80% hetzelfde blijft, weliswaar met de zwaarste kilometers helemaal op het einde nu, mogen we voor de kortere afstanden helemaal nieuwe parcoursen aanbieden omdat we natuurlijk op een andere plaats starten. Terwijl in 2024 de kortste afstand nog een (te) makkelijk parcours door het park van tervuren aandeed, gaat het nu vanuit Kamp Kwadraat richting Terlanen en zitten er best veel hoogtemeters in. De 60km lange ultra staat helaas niet meer op het programma zodat de marathon de langste afstand is.

De verschillende afstanden voor 2025
Zaterdag 22 feb : 15km
Zondag 23 feb : 11km – 18km – 25km – 42km

Uitgestrekte velden, technische hollewegen en bossen wisselen elkaar in razend tempo af

De burgemeester van Overijse reageert : “Met veel trots ontvangen we deze 2de editie in Kamp Kwadraat dat zich op een steenworp van Huldenberg en Tervuren bevindt. Iedereen kan van hieruit onze prachtige streek verkennen. Ik ga alvast proberen mijn tijd van vorig jaar proberen te verbeteren.

De 3 burgemeesters, allen fanatieke lopers, tekenen alvast present voor deze 2de editie van de marathon en geven zo het goede, sportieve voorbeeld. Danny Vangoidtsenhoven en Inge Lenseclaes zien we alvast aan de start van de marathon terwijl Marc Chalier zich aan de 10km gaat wagen. Succes aan alle drie alvast.

Naast de individuele lopers geeft Sportevents op deze 42km ook de mogelijkheid om deel te nemen in estafette : Hier proberen (bedrijven of vrienden) teams in aflossing zo snel mogelijk deze marathon afstand af te leggen. Het parcours wordt verdeeld in 4 segmenten, die telkens worden gescheiden door een bevoorradingspost. Enkel op deze posten kan/mag men van loper wisselen. Een team bestaat uit minimum 2 en max 4 lopers en de segmenten bedragen 13km, 13km, 9km en 7km. Ook hier geven de gemeentes het goede voorbeeld en vaardigen ze alle drie alvast minstens 1 team af. 

Estafette : Loop de marathon in aflossing in een team van 2, 3 of 4 lopers

Wil je graag deelnemen aan de druivenmarathon met start in Overijse, aarzel dan niet. De 2024 editie was op enkele weken helemaal uitverkocht en ook dit jaar verwachten we wegens het beperkt aantal startbewijzen hetzelfde! Volgend jaar starten we hoogstwaarschijnlijk in Huldenberg en gaan de parcoursen uiteraard niet meer dezelfde zijn.

Tip : Op zaterdag 22 februari komen ook de wandelaars aan hun trekken en mogen ze de prachtige druivenstreek ontdekken tijdens de Druivenstreek Walk. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden 11,15, 18 of 25km. Onderweg kunnen ze cullinair genieten van een hapje en een natje. 

Schrijf hier in vanaf 22 augustus 2024 , precies 6 maanden voor het event !

meer artikels...