NOG SLECHTS ENKELE TICKETS VOOR TRAIL DODEFROY BOUILLON VAN 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

Nieuw event : de Druivenmarathon trail

Na de druivenkoers en de druivencross komt er een nieuw sportief evenement bij op de jaarlijkse kalender van de druivenstreek : de druivenmarathon ! 

Sportevents, de gekende organisator van tal van sportieve evenementen en de gemeentes Overijse, Huldenberg en Tervuren slaan de handen in elkaar en presenteren het laatste weekend van februari 2024 een nieuw top trail event.

Naast een marathon (42km) en een heuse ultra van 60km, die werkelijk alle prachtige plekjes van de druivenstreek laat zien, kunnen lopers ook kiezen uit een 10, 16, 23 en 33km.

De parcoursen zijn uitdagend te noemen en zijn voor meer dan 75% onverhard. Uitgestrekte velden, technische hollewegen en bossen wisselend elkaar in razend tempo af. Het parcours is voorzien van voldoende hoogtemeters en dat zullen de lopers dan ook voelen aan de kuiten !

Uitgestrekte velden, technische hollewegen en bossen wisselen elkaar in razend tempo af

De start- en finishlocatie gaan jaarlijks alterneren tussen de drie verschillende gemeentes : Huldenberg, Overijse, Tervuren. Tervuren heeft de eer het startschot te geven in 2024. Het pachthof Stroykens te Duisburg ( Tervuren ) zal fungeren als eerste start- en finishlocatie. 

Schepen van sport van Tervuren Jan Trappeniers reageert : “Met veel trots ontvangen we deze eerste editie in Pachthof Stroykens dat zich op een steenworp van Huldenberg en Overijse bevindt. Iedereen kan van hieruit onze prachtige streek verkennen. Met al onze heuvels zal het niet de snelste marathon worden, maar wel de mooiste.

De hoofdafstand is – zoals de naam het al zegt – de mytische marathon. De 3 burgemeesters, allen fanatieke lopers, tekenen alvast present voor deze eerste editie van de marathon en geven zo het goede, sportieve voorbeeld. Danny Vangoidtsenhoven en Inge Lenseclaes zien we alvast aan de start van de marathon terwijl Marc Chalier zich aan de 10km gaat wagen. Succes aan alle drie alvast.

Naast de individuele lopers geeft Sportevents op deze 42km ook de mogelijkheid om deel te nemen in estafette : Hier proberen (bedrijven of vrienden) teams in aflossing zo snel mogelijk deze marathon afstand af te leggen. Het parcours wordt verdeeld in 4 segmenten, die telkens worden gescheiden door een bevoorradingspost. Enkel op deze posten kan/mag men van loper wisselen. Een team bestaat uit minimum 2 en max 4 lopers en de segmenten bedragen 12km, 13km, 8km en 9km. Ook hier geven de gemeentes het goede voorbeeld en vaardigen ze alle drie alvast minstens 1 team af. 

Estafette : Loop de marathon in aflossing in een team van 2, 3 of 4 lopers

Op de marathon afstand zal er tevens een speciale prijs zijn voor de eerste indivuduele loper, die inwoner is van de druivenstreek . Ook het snelste lokale bedrijf/team mag mee op het podium ! 

Wil je graag deelnemen aan de druivenmarathon met start in Duisburg, aarzel dan niet. Met slechts 300 startbewijzen voor de marathon en 100 voor de andere afstanden zal deze eerste editie heel snel uitverkocht zijn ! Volgend jaar starten we in een andere gemeente en gaan de parcoursen uiteraard niet meer dezelfde zijn.

Tip : Op zaterdag 24 februari komen ook de wandelaars aan hun trekken en mogen ze de prachtige druivenstreek ontdekken tijdens de Druivenstreek Walk. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 verschillende afstanden 10,16, 23 of 33km. Onderweg kunnen ze cullinair genieten van een hapje en een natje. 

Schrijf hier in

meer artikels...