NOG SLECHTS 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR de TRAIL GODEFROY BOUILLON van 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

NOG 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR DE TRAIL GODEFROY BOUILLON 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

1/2 MARATHON AALST

6km | 12km | 21km

28 januari 2024

Eind januari mogen lopers genieten van deze 2de editie van de Halve marathon Aalst. Nieuw is dat de halve marathon 1 grote ronde is en dat de finish- en startlocatie nu pal aan de ingang van sporthal Schotte is.

NIEUW - Bedrijven klassement !

15

aantal dagen voor Carnaval

875

Deelnemers 2024

1h13.32

Snelste tijd 2023 21km

PRAKTISCHE INFORMATIE / RACEBRIEFING 1/2 MARATHON AALST

Start en finish van alle afstanden is aan de sporthal Schotte. Kapellekensbaan 10, 9320 Aalst

Het secretariaat bevindt zich op de 1ste verdieping van het sportcentrum naast de brasserie? daar is ook de bewaring sporttassen . Toiletten zijn beschikbaar op de 1ste verdieping en de gelijkvloers

Kom zoveel mogelijk met de fiets / openbaar vervoer / of carpool !

Naast de sporthal is er beperkte plaats om te parkeren en deze zal zo goed als zeker voor de deelnemers van de halve afstand die starten om 9.30 al volzet staan.

Opgelet respecteer de parkeerverboden!  NIET op de baan parkeren ! Doet u dit wel, kan de politie de start van het event laten uitstellen en krijgt U gegarandeerd een boete

Alternatieve parking op max 10 minuten stappen zijn

>> De Frans Blanckaert Dreef en of Parklaan - je wandelt door het stadspark naar de start
>> in de buurt van Station Erembodegem
>> Parking op einde van de Termurenlaan - opgelet ook ons parcours loopt in de termurenlaan en gebruikt de voetgangerstunnel

 

 

Ben je ingeschreven voor 18 januari, dan kan je jouw startnummer HIER opzoeken. Ga aan het wedstrijd secretariaat in de juiste rij staan ( startnummers per 200. gegroepeerd) en zeg jouw startnummer

Ben je ingeschreven na 18 januari, dan krijg je een last minute startnummer toegewezen ter plaatse door jouw naam te vermelden aan de LAST MINUTE rij van het wedstrijd secretariaat

Zondag 28 januari 2024:

08.30: Opening wedstrijd secretariaat
09.30: Start Halve marathon Aalst
10.30: Start 12km
11.30: Start 6km
12.30: Laatste finisher
13.00: Einde event

Onze parcoursen zijn voornamelijk offroad over goed beloopbare paden afgewisseld met stukken asfalt. Modder in de maand januari is bijna een garantie 🙂

BEKIJK PARCOURS 

Je kan doorklikken op de groene knoppen "parcours op kaart" en via routeyou kan je ook de gpx downloaden. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijk Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, cake, bananen en appelsienen

voor de 6km >> GEEN bevoorrading
voor de 12km >> na 5,5km
Voor de 21km >> na 7km en na 13,5km

OPGELET - BEKERLOZE ORGANISATIE - breng je eigen beker me

Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.
GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS !
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

In sporthal Schotte is er een naast het secretariaat een plaats voorzien waar je jouw sportzak beveiligd kunt achterlaten. Tevens zijn er kleedkamers en douches voorzien. gelieve enkel die te gebruiken die gemarkeerd zijn met "halve marathon Aalst erop"

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere lopers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

Schrijf nu in één van de drie afstanden van de halve marathon Aalst

SCHRIJF NU IN 

 

BEDRIJVEN KLASSEMENT

Gezonde en gelukkige werknemers zijn de basis van een gezond bedrijf. Zet uw onderneming daarom in beweging tijdens de Halve marathon Aalst op zondag 28 januari 2024.

Zoek minstens 5 sportieve collega’s, zet je beste beentje(s) voor en misschien wordt jouw bedrijf wel het sportiefste van Aalst voor 1 dag !

Jouw werknemers en/of collega’s kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden en lopen de afstand die zij wensen.

“Elke loper krijgt een score die gelijk is aan zijn/haar plaats in de ranking van zijn/haar gelopen afstand. De beste vijf ( lees laagste scores) tellen mee voor het bedrijven klassement.” Het snelste bedrijf is datgene met de laagste score.

Een verantwoordelijke of teamcaptain maakt een groep ( met unieke code) aan, waarna iedereen met deze groepscode zich individueel kan aansluiten bij een groep. Van zodra iedereen is ingeschreven, kan de teamcaptain de groep afsluiten en de ALLE inschrijvingen tegelijk betalen, online of via overschrijving. Borstnummers kunnen door de teamcaptain worden opgehaald op de dag zelf.

PARCOURSEN

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 60% onverhard en kan er modderig bijliggen.

30m D+

6 KM
  • Start om 11.30
  • geen bevoorrading
  • 85% offroad
  • Tijdslimiet 1u30

40m D+

12 KM
  • Start om 10.30
  • 1 bevoorrading 6km
  • 70% offroad
  • tijdslimiet 2u30

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Halve marathon Aalst? Vul je afstand en hoogtemeters in , je huidige loopniveau en markeer deze trail als "weinig technisch, brede bospadenr"

HALVE MARATHON AALST GALLERIJ

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap

LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...