PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

Afschaffing verplicht medisch certificaat voor events in Frankrijk

Vanaf 1 april voert de Fédération Française d’Athlétisme haar Parcours Prévention Santé (PPS) in, een systeem dat het traditionele medische attest van geschiktheid voor alle volwassenen vervangt.

Dit betekent een kleine revolutie voor de miljoenen hardlopers die elk jaar deelnemen aan de duizenden weg- en trailwedstrijden die overal in Frankrijk worden gehouden.

In Frankrijk worden momenteel meer dan 10.000 wedstrijden verdeeld over bijna 5.000 sportevenementen jaarlijks georganiseerd. Elk jaar nemen zo meer dan twee miljoen lopers deel aan een event. Voor deze deelnemers zal het jaar 2024 een belangrijke vereenvoudiging van het inschrijvingsproces met zich meebrengen: ze zullen online een gezondheidspreventieplan (HPP) kunnen invullen, in plaats van de traditionele medische keuring om een medisch certificaat te kunnen overleggen waarin staat dat er geen contra-indicaties zijn om deel te nemen.

Terwijl de PPS sinds 16 januari 2024 van kracht is voor geselecteerde hardloopwedstrijden, zal het tussen april en augustus 2024 geleidelijk worden uitgerold naar alle evenementen waaronder de Trail du Grand Ballon en de Marathon (trail) du Grand Ballon, met een volledig verplichte invoering voor alle wedstrijden en evenementen vanaf 1 september 2024.

In de periode tussen 1 april en 1 september beslist een organisator zelf of hij de PPS gaat aanvaarden, maar we vermoeden dat bijne iedereen dit zal doen.

In de praktijk betekent dit dat lopers, wanneer ze zich inschrijven voor de wedstrijd van hun keuze, in de drie maanden voorafgaand aan hun wedstrijd moeten inloggen op het speciale webplatform pps.athle.fr en de verschillende fasen moeten volgen die zijn ontworpen om mensen bewust te maken van de risico’s, voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen die gepaard gaan met hardlopen, door middel van educatieve inhoud (tekst en video).

bekijk enkele online preventie video’s (5 min), download een PDF , Bezorg deze aan de organisator en klaar

Deelnemers met een Franse licentie, die al de cursus Gezondheidspreventie hebben moeten volgen toen ze hun licentie afnamen, zullen worden vrijgesteld van deze PPS-procedures voor elke wedstrijd, zoals in het verleden al het geval was met het systeem van medische attesten.

Concreet betekent dat je tem 1 september kunt kiezen uit

  • jouw geldig medisch certificaat ingevuld door een dokter
  • jouw geldige, Franse atletieklicentie
  • jouw geldig pps certificaat. Dit is slechts 3 maanden geldig en kan gebruikt worden voor meerdere events. Maar je kan het ten vroegste 3 maanden voor het event aan de organisator bezorgen.

Na 1 september geldt enkel nog het PPS .
Bekijk hieronder een voorbeeld van hoe zo een certificaat eruit ziet.

meer artikels...