NOG SLECHTS 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR de TRAIL GODEFROY BOUILLON van 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

NOG 50 LAST MINUTE TICKETS VOOR DE TRAIL GODEFROY BOUILLON 15 JUNI | BEMACHTIG TICKET

Stian Angermund, winnaar van de OCC op de UTMB 2023, positief getest

De Noorse trailer Stian Angermund is positief getest op chloortalidon na zijn overwinning in de OCC (55 km) op de UTMB 2023.

Stian Angermund maakte deze zaterdag bekend dat hij positief had getest op chlorthalidone na zijn overwinning in de OCC (55km en 3.425m D+) afgelopen augustus tijdens de UTMB. De 37-jarige Noor testte positief op chloortalidon, een diureticum dat op de lijst van verboden producten staat omdat het kan worden gebruikt als maskerend middel om het gebruik van dopingproducten te verbergen.

Angermund is tweevoudig wereldkampioen short trail running (2022 en 2023) en winnaar van de Mont Blanc Marathon in juli 2021.

In een lang bericht op zijn Instagram-account toonde Stian Angermund zich geschokt door het nieuws en hield hij vol dat hij onschuldig was. Ik ben compleet verbijsterd,” schreef hij. Ik heb geen drugs of supplementen gebruikt en ik heb nooit slechte drugs ingenomen of gebruikt (…) Ik verdedig mijn onschuld met alle kracht en bewijs dat ik clean ben.”

In zijn bericht zei de Noor dat hij in “diepe droefheid” was gedompeld. Hij legde ook uit dat hij “niet zeker was of hij ooit nog zou terugkeren op het wereldtoneel”.

meer artikels...