PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  • HOME
  • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

Trailrunning in de Vogezen – Trail du Grand Ballon uitverkocht

Eindeloze naald- en loofbossen, prachtige roze zandsteenformaties, de hooggelegen boomloze ‘chaumes’ en de ‘ballons’ met toppen tot 1.424 meter. Het zijn zomaar een paar redenen om voor de veelzijdige Vogezen te kiezen als bestemming voor je volgende trail vakantie. Er valt genoeg te ontdekken.

Groen, groener, groenst. Ruim driekwart van de Vogezen is met dichte naald- en loofbossen bedekt. De allerhoogste delen van de Vogezen bestaat uit ruig, hooggelegen veengebied, dat in de zomer vooral als bergweide in gebruik is.  

De Vogezen zijn een middelgebergte met een klimaat dat wordt gekenmerkt door redelijk stabiele zomers en lange koude winters. Afhankelijk van de hoogte en locatie, kunnen de weersomstandigheden sterk wisselen van plaats tot plaats. De wandelaar die de hogere delen van de Vogezen bezoekt, de gebieden boven de 1100 meter, moet er rekening mee houden dat het weer daar snel kan omslaan, ook in de zomer.  

Welk niveau TRAILRUNNER je ook bent, onderschat de omstandigheden in de Vogezen niet! Het aantal hoogtemeters dat je ER aflegt, kan met gemak hetzelfde of zelfs méér zijn dan in de Alpen.

De Vogezen is een volwaardig middelgebergte en het landschap en klimaat zijn te vergelijken met een alpiene omgeving. De bergen met de typische ronde toppen noemt men ‘ballons’. Zo heb je de Grand Ballon (met 1.424 meter de hoogste top van de Vogezen), de Ballon d’Alsace (1.247 meter) en de Ballon de Servance (1.158 meter). De mooiste en drukst bezochte berg van de Vogezen is beslist de Hohneck (1.363 meter). Het zijn de toppen van de ‘crêtes‘, een deels boomloze bergkam die van noord naar zuid over de Vogezen loopt.

Jaarlijks kan je dankzij Sportevents genieten van deze prachtige natuur via 2 schitterende trail evenementen.

De Trail du Grand Ballon op 27 en 28 April 2024. Keuze uit 10, 18, 23 , 32 , 48 of 70km. Dit event is met iets meer dan 2000 lopers reeds aangemeld, voor 95% uitverkocht. Voor de 18km zijn zelfs helemaal geen tickets meer beschikbaar !

Verwacht eind april temperaturen tussen -5° en + 20°. Ook kan er nog sneeuw liggen/vallen !

De marathon Trail du Grand Ballon op 20 juli 2024. Keuze uit 13, 22, 42 of 80 km. Voor dit “zomers” event zijn de inschrijvingen net open. Als je inschrijft voor 3 feb, dan geniet je van het mooie vroegboek tarief met kortingen tot 40% !

Verwacht hartje zomer temperaturen tussen 10° en 30° en reserveer tijdig jouw verblijf !

meer artikels...