PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

 • HOME
 • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

53 | 39 | 30 | 20 | 13 km

Zondag 08 September 2024

NIEUWE PARCOURSEN IN 2024!

De 8e editie van deze trail in het hart van de Gaume streek. Kom de prachtige Semoisvallei ontdekken en geniet van een lekkere Orval!

Bastogne-Wiltz-Bastogne

DE LAATSTE ULTRA VAN 2024

PRAKTISCHE INFORMATIE
TRAIL D'ORVAL FLORENVILLE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Schrijf nu in voor de Trail d'Orval Florenville door op de groene knop te drukken op deze pagina (bovenaan)

Start en finish zijn aan Muno, Rue Grande 41, 6820 Florenville.
Er is een ruime parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele pijlen).

De locatie is niet goed bereikbaar met  het openbaar vervoer.

07.30 – 11.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

08.30
: start 53km & 39km
09.30: start 13km
10.30: start 30km
11.30:
start 20km

17.30: einde

Dit programma is nog onder voorbehoud. Een week voor het evenement ontvangt u het definitieve programma in de briefing.

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke Fluo oranje borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

De Trail d'Orval Florenville krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken". De juiste afstanden en hoogtemeters vind je iets lager op deze pagina.

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake, sandwiches, taart...

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.
Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden verwijzen we naar de tabel Parcours op deze pagina

Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

De 53km geeft een UTMB Index 50k
De 39km geeft een UTMB Index 50k
De 30km geeft een UTMB Index 20k
De 20km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

We voorzien douches vlak aan de start/finish.

Kleedkamers zijn op dit event aanwezig.

EEN ORVAL VOOR DE EERSTE 300 DEELNEMERS

Zoals elk jaar zal onze bar er zijn om je dorst te lessen na de trail! Je vindt er frisdranken, bieren en, wat anders in de Gaume, het beroemde trappistenbier van de streek!

Vergeet niet vroeg in te schrijven, want de eerste 300 inschrijvingen krijgen een gratis Orval bij de finish!

PARCOURSEN TRAIL D'ORVAL FLORENVILLE

Trek uw (SCOTT) trail schoenen maar aan. Rotspartijen, boomwortels, steile klims en afdalingen, … het zit er allemaal in. Trailschoenen zijn absoluut aangeraden!

De informatie en starturen hieronder zijn onder voorbehoud en kunnen nog gewijzigd worden. De parcoursen liggen nog ter goedkeuring bij de bevoegde instanties. Eens alles definitief goedgekeurd is zullen we de parcoursen alsook de bevoorradingsposten vrijgeven.

ULTRA

1860m D+

53KM
 • Start 08.30
 • 4 bevoorradingen
 • UTMB Index 50K

1310m D+

39KM
 • Start 08.30
 • 3 Bevoorradingen
 • UTMB index 50K

950m D+

30KM
 • Start 10.30
 • 2 bevoorradingen
 • UTMB Index 20K
POPULAIR

570m D+

20KM
 • Start 11.30
 • 1 bevoorrading
 • UTMB index 20K

430m D+

13KM
 • Start 09.30
 • 1 bevoorrading
 • Geen UTMB index

De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Trail d'Orval Florenville? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken" .

TRAIL D'ORVAL FLORENVILLE IMPRESSIES

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen.

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan.

LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...