PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

 • HOME
 • HOME

PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

TRAIL DE CHIMAY

11 | 24 | 50km

11 mei 2024

Trail de Chimay gaat door op wandelafstand van de abdij van Scourmont. Je wordt door de glooiende natuur rond Chimay geloodst! Na de finish kan je genieten van gratis degustatie Chimay!

1871

Opbouw van de abdij

737

Deelnemers 2024

1181

D+ op de 50km

VANAF €99/jaar | 8 EXTRA NIEUWE EVENTS IN 2024 !

HET TRAILRUN ABONNEMENT

PRAKTISCHE INFORMATIE TRAIL DE CHIMAY

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Schrijf nu in voor de Trail de Chimay door op de groene knop te drukken op deze pagina (bovenaan)

Start en finish zijn aan Auberge du Poteaupré, Rue du Poteaupré 5, 6464 Bourlers.
Er is een ruime parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele pijlen).

De locatie is ook nagenoeg alleen bereikbaar per wagen. Tip: probeer te carpoolen! Dit bespaart je parkeerstress en is beter voor het milieu.

GOOGLE MAPS 

07.00 – 10.55 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
08.00: Start Trail de Chimay 50km
09.00 - 09.15 : Start Chimay Walk 11km & 24km
10.00: Start Trail de Chimay 24km
11.00: Start Trail de Chimay 11km
13.00: Tijdslimiet Trail de Chimay 11km (5,5km/h)

14.00: Tijdslimiet Trail de Chimay 24km (6km/h)
16.30: Einde event | Tijdslimiet Trail de Chimay 50km (6km/h) en Chimay Walk

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke Fluo oranje borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

De Trail de Chimay krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken". De juiste afstanden en hoogtemeters vind je iets lager op deze pagina.

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake, sandwiches, taart...

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.
Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden verwijzen we naar de tabel Parcours op deze pagina

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

De 50km geeft een UTMB Index 50k
De 24km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

CHIMAY WALK

Lopen is niet aan jou besteed, maar je houdt van wandelen in de natuur ?

Kom dan de streek rond Chimay ontdekken tijdens de Chimay Walk. Er is keuze tussen 2 afstanden 11km of 24km.

Deelnemen kan je via walking.be of via het goed doel Think Pink, die strijden tegen borstkanker.

PARCOURSEN TRAIL DE CHIMAY

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 75-85% onverhard.

161m D+

11 KM
 • Start 11.00
 • geen bevoorrading
 • 75% offroad
 • geen UTMB Index
 • Gratis trappist Chimay

367m D+

24KM
 • Start 10.00
 • Bevoorrading na 15km
 • 83% offroad
 • UTMB index 20K
 • Gratis trappist Chimay

De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Trail de Chimay? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Combinatie van technische stukken en goed beloopbaar" .

TRAIL DE CHIMAY GALLERIJ

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen.

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan.

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap.