PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

More

  PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  Trail >> Editie 2024

  Trail de la Soupe La Roche en Ardenne

  Op 30 nov en 1 dec vindt de 6de editie plaats. Gloednieuw is de toevoeging van een 15km afstand op zaterdag, die de lopers richting het wildpark en de hoogtes van Samrée stuurt.
  Op het menu staan 12|15|23|33 of 44 km. Alleen de 15km is op zaterdag

  Walk de la soupe

  Gloednieuw - 1ste editie

  Voor het eerst komen nu ook de wandelaars aan hun trekken en organiseren we op zaterdag 30 nov de 1ste editie van de Walk de la Soupe. Wandelaars kunnen proeven van verschillende soepen. Halverwege het Parcours van 7,5 of 15km EN aan de finish kan je allemaal uitproberen.

  OP NAAR DE VOLGENDE UITDAGING

  Grootse trail kalender in de Benelux

  Kan je niet wachten tot de Trail de la Soupe om het bos in te duiken, of zoek je nog andere (trail) uitdaging later op jet jaar, neem dan een kijkje op de Trailrun.be Loopkalender. Je vindt er zeker een event naar je zin !

  " TIP - loop 2 verschillende trails en combineer de gloednieuwe 15km van zaterdag ( volledig ander parcours dan zondag ) met een afstand naar keuze op zondag "

  DE TRAIL DE LA SOUPE START IN…. 

  139Dagen 09Uren 59Minuten 21Seconden

  PRAKTISCHE INFORMATIE TRAIL DE LA SOUPE

  Alle nodige en nuttige informatie vind je in de onderstaande tabs. Veel succes met de voorbereiding en we zien mekaar terug het weekend van 30 nov en 1 dec 2024!

  WALK DE LA SOUPE

  De start en finish is op de Place du Bronze, pal in het centrum van La Roche. Hou rekening met een kleine wandeling van 1km of meer van de plaats waar je jouw auto parkeert. Parkeer best in de groene zones (niet betalend). Op dit parkeerplan is de Place du Bronze aangeduid met nr 1. we adviseren te parkeren op de locaties 4-5 en 7.

  Parkeren kan in La Roche-en-Ardenne op de openbare parkeerplaatsen. Opgelet enkel de groene zone is gratis. Dit is de helling richting Ortho, richting Beaussaint en de Avenue de Villez richting Houffalize. In de omgeving van de Rue des Evets vind je dikwijls ook nog plek.

  Er staan toiletten opgesteld op 50m afstand van de place du bronze, gelieve de pijlen te volgen.

  Zaterdag 30 november

  9.30 - 17.00: Afhalen startnummers alle afstanden + bestelde opties zoals T-shirt en ecocup (Place du Bronze).
  11.00: Start 15km Trail de la Soupe
  11.00 - 12.00: Vrije start WALK 15km | inschrijven via walking.be
  12.00 - 13.00: Vrije start WALK 7km | inschrijven via walking.be

  Zondag 1 december

  07.30 - 12.00: Afhalen startnummers + bestelde opties zoals T-shirt en ecocup (Place du Bronze)

  08.30: Start Trail de la Soupe 44km EN 33KM SAMEN - opgelet splitsing na 5km
  10.30: Start Trail de la Soupe 23km
  12.00: Start Trail de la Soupe 12km

  16.30: Einde Trail de la Soupe | Tijdslimiet

  De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

  *Programma onder voorbehoud

  Zowel de event medaille (+ 5 euro) als T-shirt (+ 18 euro) zijn betalende opties. Niet iedereen vindt deze herinneringen even belangrijk en om te vermijden dat meer dan de helft in de vuilbak verdwijnt zijn deze dus als optie bij jouw inschrijving bij te bestellen.

  Voor alle afstanden geldt de minimum snelheid van 6km/u. Onze seingevers en bevoorradingsposten zijn hierop gebaseerd.

  Concreet vragen we aan de lopers van de 44km die eerste bevoorradingspost in Maboge (na 18km) niet halen voor 11.30 om te kiezen voor de 33km.

  Jouw soepkommetje dat je aan de finish krijgt in ruil voor jouw afscheurstrook dat aan jouw borstnummer hangt, mag je houden en is een leuk aandenken aan deze zware trail. Aan de finish schenken we 4 verschillende soorten soepen in jouw persoonlijke kom uit. Proef ze alle vier met een stukje stokbrood en kies de beste soep uit.

  Onderweg aan de beide bevoorradingsposten kan je ook soep krijgen. Hier voorzien we kartonnen drinkbekers.

  Onze bevoorradingsposten zijn makkelijk te bereiken met de auto. Op elke post hebben we naast water, cola en sportdrank uiteraard ook soep, fruit, cake, tuc en ander lekkers.

  Post 1 zaterdag - Val du Pierreux: Cote de Haussire, picknick plaats "Diable Chateau".

  15km: Na 10km

  Post 1 zondag - adres Maboge 18: Net voor de brug over de Ourthe.

  33km, 23km en 12km: Na 7km
  44km: Na 18,5km

  Post 2 zondag - adres Hubermont 25A: In het dorp naast de boerderij.

  23km: na 14,5km
  33km: na 23,5km
  44km: na 35km

   

  GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
  Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

  Er zijn kleedkamers in een verwarmde tent voorzien aan de start en Finish. Opgelet 1 tent voor vrouwen en 1 tent voor mannen. Douches zijn er helaas niet.

  BEPERKTE MOGELIJKHEID - Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

  Autosleutels kan je ook afgeven, als je verkiest om al jouw spullen in de auto te laten liggen.

  Kom je niet alleen naar La Roche maar met vrienden of familie en/of staat je wagen heel dichtbij geparkeerd, waarderen we het zeerste om in dat geval geen gebruik te maken van deze service.

  Bekijk hier de foto's van al onze podia 2023 en hier het best-off album!

  De foto's van 2024 komen een 2tal dagen na het event op onze Facebook pagina te staan!

  www.sqmtime.com/live

  Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

  ANNULEREN | Dit is de laatste 3 weken voor het event enkel nog mogelijk als je een ACTI+ verzekering hebt bijgenomen bij jouw inschrijvingen. Lees hier hoe

  AFSTAND AANPASSEN | Dit doe je ZELF via jouw persoonlijk account op Passion For Sports. Snel, eenvoudig en vermijdt wachtrijen! Lees hier hoe

  Heb je dit zelf niet aangepast, dan kan je het ter plaatse nog doorgeven VOOR de start aan de helpdesk van het secretariaat.

  INSCHRIJVEN OP ANDERE NAAM ZETTEN | Dit doe je ZELF via jouw persoonlijk account op Passion For Sports. Snel, eenvoudig en vermijdt wachtrijen! Lees hier hoe

  Heb je dit zelf niet aangepast, dan kan je het ter plaatse nog doorgeven VOOR de start aan de helpdesk van het secretariaat.

  De 23 en 33km hebben een UTMB Index 20k en de 44km heeft een 50k index.

  Wij laden de resultaten enkele dagen na de trail op op de website van de UTMB op. Dan is het aan de UTMB om deze resultaten te verwerken en online te plaatsen. Dit neemt meestal een tweetal weken in beslag maar kan langer zijn. Indien jouw index niet is aangepast, gelieve UTMB te contacteren.

  AFSTANDEN EN PARCOURSEN

  Alle afstanden starten en eindigen op de Place du Bronze te La Roche-en-Ardenne. De definitieve parcoursen worden 1 week voor het event vrijgegeven. De 23, 33 en 44km hebben een UTMB Index

  De parcoursen worden duidelijk aangegeven door middel van zwarte pijlen op oranje fluo borden. Alle afstanden hebben dezelfde kleuren en de splitsingen worden aangegeven via duidelijke borden.

  Deze volledig nieuwe afstand voert de lopers direct steil omhoog richting het dierenpark van La Roche. Na 10km is er een bevoorrading.

  Afstand: 15km
  Positieve Hoogtemeters:
  485 (routeyou.com) / 510 (mygpsfiles.com)
  Rivercrossings:
  geen
  Aantal bevoorradingsposten
  : 1
  Tijdslimiet: 2u30
  Verplicht Materiaal: niets

  De GPX zal te downloaden zijn en het parcours zal te bekijken zijn in detail enkel via onderstaande knoppen 5 dagen voor het event.

  KAART  GPX

   

  De eerste 5km zijn identiek als de lange afstanden. Dan volgt er een bevoorradingspost na 7km in Maboge (klik voor locatie), alvorens via de muur van Maboge terug naar La Roche te lopen.

  Afstand: 12km
  Positieve Hoogtemeters:
  445 (routeyou.com) / 495 (mygpsfiles.com)
  Rivercrossings:
  geen
  Aantal bevoorradingsposten
  : 1
  Tijdslimiet: 2u
  Verplicht Materiaal: niets
  Aantal deelnemers 2023: 300
  Snelste tijd 2023: 53min

  De GPX zal te downloaden zijn en het parcours zal te bekijken zijn in detail enkel via onderstaande knoppen 5 dagen voor het event.

  KAART  GPX

  De eerste 5km zijn identiek als de lange afstanden. Dan volgt er een bevoorradingspost na 7km in Maboge (klik voor locatie). De 2de bevoorradingspost is na 14,5km in Hubermont.

  Afstand: 23km
  Positieve Hoogtemeters :
  740 (routeyou.com) / 865 (mygpsfiles.com)
  Rivercrossings:
  geen
  Aantal bevoorradingsposten
  : 2
  Tijdslimiet: 4u
  Verplicht Materiaal: niets
  Aantal deelnemers 2023: 600
  Snelste tijd 2023: 1h45min

  De GPX zal te downloaden zijn en het parcours zal te bekijken zijn in detail enkel via onderstaande knoppen 5 dagen voor het event.

  KAART  GPX

  De eerste bevoorradingspost is na 7km in Maboge (klik voor locatie). De 2de bevoorradingspost is na 23,5km in Hubermont.

  Afstand: 33km
  Positieve Hoogtemeters :
  1060 (routeyou.com) / 1190 (mygpsfiles.com)
  Rivercrossings:
  geen
  Aantal bevoorradingsposten
  : 2
  Tijdslimiet: 5u30
  Verplicht Materiaal: niets
  Aantal deelnemers 2023: 350
  Snelste tijd 2023: 2h30min

  De GPX zal te downloaden zijn en het parcours zal te bekijken zijn in detail enkel via onderstaande knoppen 5 dagen voor het event.

  KAART  GPX

  De eerste bevoorradingspost is na 18,5km in Maboge (klik voor locatie). De 2de bevoorradingspost is na 35km in Hubermont.

  Afstand: 44km
  Positieve Hoogtemeters:
  1410 (routeyou.com) / 1610 (mygpsfiles.com)
  Rivercrossings:
  geen
  Aantal bevoorradingsposten
  : 2
  Tijdslimiet: 8u
  Verplicht Materiaal: niets
  Aantal deelnemers 2023: 250
  Snelste tijd 2023: 3h30min

  De GPX zal te downloaden zijn en het parcours zal te bekijken zijn in detail enkel via onderstaande knoppen 5 dagen voor het event.

  KAART  GPX

  De Trail de la Soupe krijgt het label mee "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken".

  12km | +-460m D+
  15km | +-500m D+
  23km | +-800m D+
  33km | +-1130m D+
  44km | +-1510m D+

  Succes !

   

   

   

   

  WAT WORDT JOUW VOLGENDE TRAILRUN.BE UITDAGING ?

  ONTDEK HET LAATSTE TRAIL NIEUWS