LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

NORTH C TRAIL

13km | 21km | 28km | 35km

10 maart 2024

Loop mee op de 10de editie van de North C trail. De Trail van onze kust is er terug met 90% off-road stukken in het bos, de duinen en het strand. De hoogste duin van onze kust de Hoge Blekker (33m) kon uiteraard niet ontbreken.

10 de

Editie

1030

Deelnemers in 2023

33m

Hoogste duin België

VANAF €99/jaar | 8 NIEUWE EVENEMENTEN IN 2024!

TRAIL ABONNEMENT

RACE BRIEFING | PRAKTISCHE INFORMATIE NORTH C TRAIL

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Schrijf nu in voor de North C Trail

SCHRIJF NU IN 

 

Start en finish North C Trail: Eugenie Terlinckplein, 8670 Koksijde

Er is voor dit event geen specifieke parking voorzien. Je kan ter plaatse een dagticket kopen aan de parkeerautomaat dat je parkeerrecht geeft voor gans de dag in Koksijde in de groene en paarse parkeerzones.

Bekijk hier de locatie, bevoorradingsposten en het parcours op een google maps

De startnummers worden NIET opgestuurd en kan je enkel de dag zelf ophalen aan ons wedstrijd secretariaat. Bestelde je een T-shirt, medaille of eco cup kan je die gelijktijdig of na de wedstrijd afhalen.

Jouw startnummer wordt de laatste week toegekend en via mail doorgestuurd. Je kan de deelnemerslijst MET startnummers hier bekijken.

Zondag 10 maart

08.15 – 10.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers, T-shirts

Start 28km en 35km (vernieuwde 30km) om 9.30
Start 13km en 23km om 10.30

Einde event 15:30

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van strand & duinen.

BEKIJK PARCOURS 

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

OPGELET:

Wegens de overvloedige regen van de voorbije weken/maanden zijn grote delen van het natuurgebied ontoegankelijk. Na overleg met Natuur & Bos en de overheden moeten we enkele wijzigingen doorvoeren.
13 km er verandert niets
21km wordt 23km
28km wordt 30km ( of je kan downgraden naar de 23km)
35km wordt 30km

De North C Trail krijgt het label mee "ZAND EN DUINEN". De juiste afstanden vind je iets lager op deze pagina.

30km > 155m D+ > download gpx
23km > 130m D+ > download gpx
13km > 60m D+ > download gpx

Succes !

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Trailrun Speed Calculator
Overzicht
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

 

 

 

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake.

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden --> tabel Parcours op deze pagina

 

Er zijn een beperkt aantal douches aanwezig.

Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Hoe kan ik deelnemen aan de UTMB of één van de events van de UTMB in Chamonix?

UTMB Index kan je "verdienen" op de NORTH C TRAIL 23 en 30km

Om deel te nemen aan het UTMB gebeuren, wordt er sinds begin 2022 niet meer gewerkt met UTMB-punten of ITRA-punten.

Het verzamelen van Running Stones in combinatie met een geldige UTMB index (deze UTMB Index bieden wij op onze UTMB Qualifiers events aan) is de enige manier om de UTMB World Series Finals te bereiken voor amateurlopers en zo dus deel te nemen aan één van de events in Chamonix.

UTMB Index en UTMB Qualifiers

De UTMB-index, die alleen op de website van UTMB WORLD aangeboden wordt, geeft het prestatieniveau van elke loper aan. Een UTMB® World Series Qualifier is een kwalificatierace in de categorieën 20K, 50K, 100K of 100M die in in eerste instantie index van de deelnemer berekent, maar het heeft andere voordelen waaronder geprivilegieerde toegangsvoorwaarden tot de UTMB® World Series Events:
 • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode
 • De best mogelijke tarieven
 • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

Wat is een UTMB Index en waarom heb ik deze nodig ?

De UTMB Index bepaalt het prestatieniveau van elke loper en wordt berekend op elk van de 4 wedstrijdcategorieën van de UTMB World Series: 20K, 50K, 100K en 100Mile. Lopers ontvangen ook een algemene UTMB-index, berekend op basis van de resultaten in alle wedstrijdcategorieën. Het is noodzakelijk om een geldige UTMB Index te hebben om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting.
Alle wedstrijdafstanden op binnen onze portfolio met het officiële UTMB Index logo, zijn terug te vinden in de kalender van UTMB World en zorgen ervoor dat de eerste stap naar de UTMB gemaakt is voor u, namelijk de berekening van uw index.
 

De UTMB Index als springplank voor een rechtstreekse kwalificatie.

Om deel te nemen aan de UTMB World Series Finals moeten 's werelds beste atleten zich kwalificeren voor de UTMB World Series Majors of UTMB World Series Events over een periode van 15 maanden, zodat elitelopers hun seizoen of herstelperiodes kunnen optimaliseren.

De beste 10 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Majors en de beste 3 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Events in elk van de categorieën 50K, 100K en 100M verdienen een plaats in de UTMB World Series Finals in dezelfde categorie.

Gebeurt deze berekening automatisch?

Een geldige UTMB Index wordt verkregen na het voltooien van een UTMB World Series wedstrijd of UTMB Index wedstrijd in de overeenkomstige categorie binnen de laatste 24 maanden voor de loting. Zodra een categorie geactiveerd is, worden alle wedstrijden van de laatste 36 maanden meegenomen in de berekening van de UTMB Index. Om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting voor de wedstrijd van uw keuze, moet u een geldige UTMB Index hebben en daar zorgen wij als organisator voor.
De UTMB Index Kalender raadpleegt u hier.

 

Wat zijn Running Stones?

Een Running Stone is een kans om ingeloot te worden voor de UTMB World Series Finals: de UTMB, CCC en OCC wedstrijd van de UTMB Mont-Blanc. Om te genieten van de loting, moet 1 of meerdere Running Stones verworven zijn in de laatste voor de trekking. De Running Stones zijn cumulatief, hebben geen einddatum om gebruikt te worden en geeft een extra kans om uitgeloot te worden.

Hoe verzamel ik Running Stones?

Je verzamelt of verdient Running Stones als je een wedstrijd afwerkt uit één van de 4 hoofdcategorieën (20K, 50K, 100K, 100M) van het UTMB World Series Evenement of UTMB World Series Major.
Ontdek de 25 evenementen van het 2023 circuit waarmee u dit jaar Running Stones kunt verzamelen om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc 2024 trekking.

Hoeveel Running Stones verzamel ik per afgewerkte wedstrijd ?

Het aantal Running Stones hangt af van de de categorie waarin je wedstrijd zich bevindt (20K, 50K, 100K, 100M) en of de wedstrijd een Major is of niet.
 
    

Een wedstrijdcategorie, wat houdt dat juist in?

 • Categorie 1 | 20K
  • Het meest toegankelijke formaat.De ideale afstand voor alle outdoor-liefhebbers die trailrunning willen ontdekken of voor lopers die zichzelf willen uitdagen en over korte afstanden willen trainen.
 • Categorie 2 | 50k
  • Een veeleisend avontuur.
   Bent u een liefhebber van een format tussen 50 en 100 km?
   Dan is de tweede categorie voor u weggelegd!De 50k finale vindt elk jaar plaats in Chamonix op de OCC, tijdens de UTMB Mont Blanc.
 • Categorie 3 | 100k
  • Toegangspoort tot de ultra endurance.
   Een uniek avontuur om uw grenzen te testen tijdens races van meer dan 100 km.
   Tijdens deze races ben u een hele dag op de trails.De majestueuze CCC zal de finale zijn van de 100k categorie op de UTMB Mont Blanc
 • Categorie 4 | 100M
  • De mythische afstand!
   Verleg je grenzen en leg de ultieme droomafstand af : 170km!De UTMB is de referentie van deze afstand en zal de finale zijn van de 100M tijdens de UTMB Mont-Blanc.

Samengevat

Om deel te nemen aan de UTMB, de CCC of OCC (de finale van de categorie 100M, 100K en 50K moet je Running Stones verzamelen).
 1. Running Stones verzamel je op één van de 25 evenementen van het 2022 circuit.
 2. Dankzij onze UTMB Qualifiers (bijvoorbeeld Chouffe Trail 68km, Marathon du Grand Ballon 42km,..) vergaar je een UTMB Index en geniet van je voordelen om bijgevolg deel te nemen aan één van de 25 UTMB World Series Evenement:
  • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode,
  • De best mogelijke tarieven
  • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

Ontdek meer opwinding dan je tot nu toe gewend bent en ontketen je ware potentieel. Voel de opwinding wanneer je uitdagingen aangaat en blijf je grenzen verleggen. SCOTT heeft een schoen voor elk type terrein: De SCOTT Supertrac Speed RCmaakt de collectie compleet en is jouw schoen voor alles wat met trailrunning, berglopen en obstacle racing te maken heeft. Je verliest nooit je grip dankzij de stevige nieuwe buitenzool met agressief grippatroon die SCOTT speciaal voor deze schoen heeft gemaakt. Modder of rotsen, regen of sneeuw, je neemt elke bocht of obstakel met alle vertrouwen, wat voor weer het ook is. Eén ding is zeker, met deze robuuste schoen van slechts 195 gram ben je snel uit de startblokken.

NORTH C WALK

Heb je vrienden of familie die niet lopen, maar liever wandelen? Geen probleem op zaterdag 9 maart kan je ook deelnemen aan de North C walk ten voordele voor Think Pink!

PARCOURSEN

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 90% onverhard over bos, duinen en strand.

13 KM
 • Start om 10.30
 • 1 bevoorrading na 7km
 • 85% offroad
 • Geen UTMB Idex
21 KM
 • OPGELET DEZE AFSTAND IS 23KM GEWORDEN
 • Start om 10.30
 • Ravito na 8km en 16km
 • UTMB INDEX 20K
35 KM
 • OPGELET DEZE AFSTAND IS 30KM GEWORDEN
 • Start om 9.30
 • Ravito na 15k en 24km
 • 95% offroad
 • Tijdslimiet 6u00
 • UTMB INDEX 20K

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de North C Trail? Vul je afstand en hoogtemeters in , je huidige loopniveau en markeer deze trail als "zand en duinen"

NORTH C TRAIL GALLERIJ

Help mee als vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen

Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap

HET GOEDE DOEL THINK PINK

Think Pink is de nationale borstkankerorganisatie in België. Think Pink zet zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker en werkt hiervoor samen met overheden, verenigingen, bedrijven, media en vooral met het publiek om samen haar doelstellingen te helpen verwezenlijken.

Als deelnemer aan de north C Trail kan je ervoor kiezen om een éénmalige donatie te doen of je kan ervoor kiezen om een eigen fondsenwervinspagina aan te maken en je te laten sponsoren door vrienden en familie.