LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR DE TEAM TRAIL LA ROCHE | BEMACHTIG TICKET

LAST MINUTE TICKETS BESCHIKBAAR VOOR MARATHON ZONIËNWOUD | BEMACHTIG TICKET

KEMMELBERG TRAIL

12k | 21k | 28k

31 AUG 2024

We trekken naar het West-Vlaamse Heuvelland voor de 5de editie van de Kemmelberg Trail. De streek heeft heel wat te bieden voor een uitdagende en prachtige trail. In het heuvelland overstijgen De “bergen” het Vlaamse platteland en deze bieden avontuurlijke bospaadjes aan. De welbekende Kemmelberg is met zijn 156 m de hoogste heuveltop van Vlaanderen.

Alle afstanden zullen de Kemmelberg betwisten maar voor de langste afstanden zullen de Lettenberg, Baneberg, Rodeberg en Monteberg ook beklommen moeten worden.

Opgelet slechts 750 starbewijzen beschikbaar !

PRAKTISCHE INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Secretariaat, start en finish, van de Kemmelberg Trail zijn gelegen in het centrum van Kemmel. Adres: Dries, 8956 Heuvelland.

Parkeren kan in de buurt van de start/finish locatie. Volg de pijlen die aangegeven zullen staan voor de parking. Parkeren in het centrum is verboden. Gebruik enkel de voorziene parkings.

Zaterdag 31 augustus 

vanaf 07.30 : aanmelden secretariaat
8.30 : Start 21k en de 28km RUN SAMEN
8.30 - 10.30 :  vrije start wandelaars Kemmelberg Wine Walk
11.00 : start 12k RUN

De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

*Programma onder voorbehoud

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke Fluo oranje borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

Kemmelberg Trail krijgt het label mee "weinig technisch". De juiste afstanden en hoogtemeters vind je iets lager op deze pagina.

12km en 200D+
21km en 370D+
28km en 570D+

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Trailrun Speed Calculator
Overzicht
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

 

Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake, sandwiches, taart...

GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.
Om te weten na hoeveel km de bevoorradingen  zich bevinden verwijzen we naar de tabel Parcours op deze pagina

Dit is niet voorzien daar de parking heel dichtbij zijn

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

De 30km geeft een UTMB Index 20k
De 20km geeft een UTMB Index 20k

Hoe deelnemen aan de UTMB?

WANDEL JE LIEVER DIE DAG
KEMMELBERG WINE WALK

PARCOURSEN

Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor meer dan 80% onverhard boswegen en tussen wijnranken. Net als in Gent- Wevelgem moet je de beruchte kasseihelling de "Kemmelberg" bedwingen. De grootste troef van dit parcours is de afwisseling.

275m D+

12 KM
 • Beklimming Kemmelberg
 • 90% offroad
 • Tijdslimiet 2u30
 • GEEN UTMB INDEX
 • 250 startbewijzen

440m D+

21 KM
 • Beklimming Kemmelberg
 • 85% offroad
 • Tijdslimiet 4u00
 • UTMB INDEX 20K
 • 250 startbewijzen

550m D+

28 KM
 • Beklimming Kemmelberg
 • 83% offroad
 • Tijdslimiet 5u
 • UTMB INDEX 20K
 • 250 startbewijzen

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild

TRAIL SPEED CALCULATOR

Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Kemmelberg Trail? Vul je afstand en hoogtemeters in , je huidige loopniveau en markeer deze trail als "weinig technisch"

KEMMELBERG WINE WALK

Heb je vrienden of familie die niet lopen, maar liever wandelen? Geen probleem op 31 augustus kan je ook deelnemen aan de KEMMELBERG Wine Walk ten voordele voor Think Pink! De wandelaars starten NA de lopers en er is slechts 1 afstand 21km

GALLRIJ KEMMELBERG TRAIL

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap