PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

More

  PAK NU ÉÉN VAN DE LAATSTE LAST MINUTE TICKETS VOOR DE CHOUFFE TRAIL VAN 6-7 JULI | BEMACHTIG TICKET

  HOUFFA TRAIL

  10 | 12 | 19 | 20 | 28 | 34 | 50 | 65km

  20 en 21 januari 2024

  Volledig nieuwe afstanden en nieuwe parcoursen!

  Kies 1 van de 8 afstanden OF... schrijf je in voor de Scott Xtrails Houffalize Challenge - 3 trails in 1 weekend MET een totaal klassement. Ga op zaterdag van start met de extreme 4km kamikazetrail in de voormiddag, gevolgd door een (semi)nighttrail 's avonds. Op zondag loop je dan nog de 19 of 34km! Van een uitdaging gesproken ... .

  191

  Deelnemers Xtrails 2023

  9.1/10

  Review Score 2023

  1467

  Aantal deelnemers 2023

  VANAF €99/jaar | 8 EXTRA NIEUWE EVENTS IN 2024 !

  HET TRAILRUN ABONNEMENT

  PRAKTISCHE INFORMATIE HOUFFA TRAIL
  SCOTT XTRAILS

  We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere lopers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

  Schrijf nu in voor de Houffa Trail of Scott Xtrails.

  SCHRIJF NU IN 

   

  Start en finish zijn aan hotel Vayamundo Ol Foss d'Outh (Ol fosse d'Outh 1, 6660 Houffalize).

  Er is een parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele pijlen). Wanneer deze parking volzet is, sluit de seingever de weg af en dien je in het centrum te parkeren.

  De locatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We raden het aan om te carpoolen om parkeerstress te vermijden en een steentje bij te dragen aan het milieu.

  Zaterdag 20 januari

  • 07.00 – 09.00: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
  • 08.00: Start Houffa Trail 65km (Cutoff 21.00 |≃ 5km/u)
  • 09.00: Start Houffa Trail 50km (Cutoff 19.00 |≃ 5km/u)
  • 09.30 – 10.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
  • 10.00: Start Kids Trail (gratis inschrijving ter plaatse) (afgelast)
  • 10.30: Start Kamikazetrail
  • 15.30 – 18.00: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers (ook Houffatrail zondag)
  • 16.30: Start Semi Night Trail 20km (Cutoff 21.00 |≃ 4,4km/u)
  • 17.15: Start Night Trail 10km (Cutoff 19.45 |≃ 4km/u)
  • 21:00: Einde event

   

  Zondag 21 januari

  • 08.00 - 12.30: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
  • 09.00: Start Houffa Trail 34km (Cutoff 16.00 |≃ 4,9km/u)
  • 10.00: Start Houffa Trail 28km (Cutoff 16.00 |≃ 4,8km/u)
  • 11.00: Start Houffa Trail 19km (Cutoff 15.00 |≃ 4,8km/u)
  • 12.30: Start Houffa Trail 12km (Cutoff 15.00 |≃ 5,1km/u)
  • 16.00: Einde event

  De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

  *Programma onder voorbehoud

   

  BEKIJK PARCOURS 

  Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke Fluo borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

  Tijdens de Houffa Trail zal het team van Sportograf op post zijn om je van je sportiefste kant in beeld te brengen. Je kan je persoonlijk foto’s terugvinden via onderstaande link of door op het icoontje te klikken achter je naam in de resultatenlijst.

  Aan de bevoorradingsposten is er water, sportdrank, cola, fruit en cake.

  GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS!
  Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat.

  Er zijn kleedkamers en douches voorzien in het gebouw van het hotel Vayamundo. De ingang is via de Esplanade (plein aan de kant van de Ourthe)

  Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’. Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

  Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

  Je loopt 3 verschillende trails in 1 weekend - we tellen alle tijden op en zetten de snelsten van het totaal klassement in de bloemen. In 2024 hebben we voor het eerst een LONG & een SHORT versie.

  SHORT: 4km Kamikaze (za) | 10km Night (za) | 19km (zo)
  LONG: 4km Kamikaze (za) | 20km Semi-Night (za) | 34km (zo)

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

  Vakantiehuis Nisramont

  In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

   

  Vayamundo Houffalize

  Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

  Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be

   

  B&B Au Canard

  Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

   

  Gite Le Chasseur du Ciel

  Le Chasseur du Ciel in Dochamps (vlakbij La Roche) is een kleine, moderne vakantiewoning met een adembenemend panoramisch uitzicht. De vakantiewoning is geschikt voor 2 tot 4 personen.

   

  Café Coureur Houffalize

  Café Coureur in Houffalize is een recent volledig gerenoveerd hotel dat is aangepast aan de hedendaagse noden van de (fietsende/sportende) klant.  Keuze uit hotelkamers of studio's en dit alles in een unieke wielersfeer.

   

  Camping Buitensport

  Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport

   

  Cabin in the woods

  In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen.
  Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

   

  La Laiterie

  Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

   

  Les 5 Ourthes

  In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

   

  Les Cabanes de Rensiwez

  Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier

  Hoe kan ik deelnemen aan de UTMB of één van de events van de UTMB in Chamonix?

  Om deel te nemen aan het UTMB gebeuren, wordt er sinds begin 2022 niet meer gewerkt met UTMB-punten of ITRA-punten.

  Het verzamelen van Running Stones in combinatie met een geldige UTMB index (deze UTMB Index bieden wij op onze UTMB Qualifiers events aan) is de enige manier om de UTMB World Series Finals te bereiken voor amateurlopers en zo dus deel te nemen aan één van de events in Chamonix.

  UTMB Index en UTMB Qualifiers

  De UTMB-index, die alleen op de website van UTMB WORLD aangeboden wordt, geeft het prestatieniveau van elke loper aan. Een UTMB® World Series Qualifier is een kwalificatierace in de categorieën 20K, 50K, 100K of 100M die in in eerste instantie index van de deelnemer berekent, maar het heeft andere voordelen waaronder geprivilegieerde toegangsvoorwaarden tot de UTMB® World Series Events:
  • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode
  • De best mogelijke tarieven
  • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

  Wat is een UTMB Index en waarom heb ik deze nodig ?

  De UTMB Index bepaalt het prestatieniveau van elke loper en wordt berekend op elk van de 4 wedstrijdcategorieën van de UTMB World Series: 20K, 50K, 100K en 100Mile. Lopers ontvangen ook een algemene UTMB-index, berekend op basis van de resultaten in alle wedstrijdcategorieën. Het is noodzakelijk om een geldige UTMB Index te hebben om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting.
  Alle wedstrijdafstanden op binnen onze portfolio met het officiële UTMB Index logo, zijn terug te vinden in de kalender van UTMB World en zorgen ervoor dat de eerste stap naar de UTMB gemaakt is voor u, namelijk de berekening van uw index.
   

  De UTMB Index als springplank voor een rechtstreekse kwalificatie.

  Om deel te nemen aan de UTMB World Series Finals moeten 's werelds beste atleten zich kwalificeren voor de UTMB World Series Majors of UTMB World Series Events over een periode van 15 maanden, zodat elitelopers hun seizoen of herstelperiodes kunnen optimaliseren.

  De beste 10 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Majors en de beste 3 mannen en vrouwen in de UTMB World Series Events in elk van de categorieën 50K, 100K en 100M verdienen een plaats in de UTMB World Series Finals in dezelfde categorie.

  Gebeurt deze berekening automatisch?

  Een geldige UTMB Index wordt verkregen na het voltooien van een UTMB World Series wedstrijd of UTMB Index wedstrijd in de overeenkomstige categorie binnen de laatste 24 maanden voor de loting. Zodra een categorie geactiveerd is, worden alle wedstrijden van de laatste 36 maanden meegenomen in de berekening van de UTMB Index. Om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc loting voor de wedstrijd van uw keuze, moet u een geldige UTMB Index hebben en daar zorgen wij als organisator voor.
  De UTMB Index Kalender raadpleegt u hier.

   

  Wat zijn Running Stones?

  Een Running Stone is een kans om ingeloot te worden voor de UTMB World Series Finals: de UTMB, CCC en OCC wedstrijd van de UTMB Mont-Blanc. Om te genieten van de loting, moet 1 of meerdere Running Stones verworven zijn in de laatste voor de trekking. De Running Stones zijn cumulatief, hebben geen einddatum om gebruikt te worden en geeft een extra kans om uitgeloot te worden.

  Hoe verzamel ik Running Stones?

  Je verzamelt of verdient Running Stones als je een wedstrijd afwerkt uit één van de 4 hoofdcategorieën (20K, 50K, 100K, 100M) van het UTMB World Series Evenement of UTMB World Series Major.
  Ontdek de 25 evenementen van het 2023 circuit waarmee u dit jaar Running Stones kunt verzamelen om deel te nemen aan de UTMB Mont-Blanc 2024 trekking.

  Hoeveel Running Stones verzamel ik per afgewerkte wedstrijd ?

  Het aantal Running Stones hangt af van de de categorie waarin je wedstrijd zich bevindt (20K, 50K, 100K, 100M) en of de wedstrijd een Major is of niet.
   
      

  Een wedstrijdcategorie, wat houdt dat juist in?

  • Categorie 1 | 20K
   • Het meest toegankelijke formaat.De ideale afstand voor alle outdoor-liefhebbers die trailrunning willen ontdekken of voor lopers die zichzelf willen uitdagen en over korte afstanden willen trainen.
  • Categorie 2 | 50k
   • Een veeleisend avontuur.
    Bent u een liefhebber van een format tussen 50 en 100 km?
    Dan is de tweede categorie voor u weggelegd!De 50k finale vindt elk jaar plaats in Chamonix op de OCC, tijdens de UTMB Mont Blanc.
  • Categorie 3 | 100k
   • Toegangspoort tot de ultra endurance.
    Een uniek avontuur om uw grenzen te testen tijdens races van meer dan 100 km.
    Tijdens deze races ben u een hele dag op de trails.De majestueuze CCC zal de finale zijn van de 100k categorie op de UTMB Mont Blanc
  • Categorie 4 | 100M
   • De mythische afstand!
    Verleg je grenzen en leg de ultieme droomafstand af : 170km!De UTMB is de referentie van deze afstand en zal de finale zijn van de 100M tijdens de UTMB Mont-Blanc.

  Samengevat

  Om deel te nemen aan de UTMB, de CCC of OCC (de finale van de categorie 100M, 100K en 50K moet je Running Stones verzamelen).
  1. Running Stones verzamel je op één van de 25 evenementen van het 2022 circuit.
  2. Dankzij onze UTMB Qualifiers (bijvoorbeeld Chouffe Trail 68km, Marathon du Grand Ballon 42km,..) vergaar je een UTMB Index en geniet van je voordelen om bijgevolg deel te nemen aan één van de 25 UTMB World Series Evenement:
   • Een exclusieve voorinschrijvingsperiode,
   • De best mogelijke tarieven
   • Toegang tot alle beschikbare plaatsen op basis van "first come, first serve".

  Je loopt 3 verschillende trails in 1 weekend - we tellen alle tijden op en zetten de snelsten van het totaal klassement in de bloemen. In 2024 hebben we voor het eerst een LONG & een SHORT versie.

  SHORT: 4km Kamikaze (za) | 10km Night (za) | 19km (zo)
  LONG: 4km Kamikaze (za) | 20km Semi-Night (za) | 34km (zo)

  PARCOURSEN HOUFFA TRAIL

  Span je (SCOTT) trailschoenen maar goed aan, het terrein is voor 85% onverhard en kan er modderig bijliggen. Rotsen, boomwortels, steile beklimmingen en dito afdalingen zijn er allemaal bij. Trailschoenen absoluut aan te raden!!

  De blauwe parcoursen maken onderdeel uit van de tweedaagse Scott Xtrails Houffalize Challenge, maar je kan deze ook gewoon als aparte trail lopen.

  370m D+

  12 KM
  • Zondag Start om 12.30
  • 1 enkele bevoorrading na 8km
  • 85% offroad
  • Tijdslimiet 2u30

  960m D+

  28KM
  • Zondag Start om 10.00
  • 3 bevoorradingen na 8, 17 en 24km
  • 90% offroad
  • Tijdslimiet 6u
  CLASSIC

  1490m D+

  50KM
  • Zaterdag Start om 09.00
  • 4 bevoorradingen 8, 18, 28 en 41km
  • 90% offroad
  • Tijdslimiet 10u
  ULTRA

  1700m D+

  65KM
  • Zaterdag Start om 08.00
  • 5 ravito's 8, 23, 33, 46 en 56km
  • 90% offroad
  • Tijdslimiet 13u

  De parcoursen, afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
  GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

  TRAIL SPEED CALCULATOR

  Wil je op voorhand inschatten wat jouw snelheid zal zijn op de Houffa Trail? Dat zal een pak lager dan je gewend bent. Vul je afstand en hoogtemeters in, je huidige loopniveau en markeer deze trail als "Combinatie van technische stukken en goed beloopbare stukken" .

  HOUFFA TRAIL GALLERIJ

  Help mee als vrijwilliger

  We zijn steeds op zoek naar helpende handen om dit event tot in de puntjes te organiseren. Wil je jouw steentje bijdragen tot het succes van dit event en help je liever mee dan deelnemen, contacteer ons dan als de bliksem. Je hebt de keuze uit secretariaat, bevoorrading, parcoursen checken, pijlen weghalen, medailles en T-shirts uitdelen en nog zo veel meer...

  Runners' Lab, DE loop speciaalzaak van Vlaanderen met 6 verschillende vestigingen EN een kwalitatieve webshop is de hoofdsponsor van meer dan 30 verschillende trail events verspreid over gans België. Van het zand en de duinen van Koksijde gaan we via de Vlaamse bossen van Kluisbergen en Meerdaal naar de prachtige Ardennen.

  Heb je het graag nog wat hoger dan kom je aan je trekken in de Franse Vogezen, waar er ook 2 events jaarlijks op onze kalender staan.

  CONTACTEER ONS

  Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je asap.

  LOPEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

  Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

  HET LUCAS PROJECT

  Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

  We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

  Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...